28.12.2018.

12:02

Foto:

Vesti

PLJUNULI U LICE EVROPI, NATO, UN, SRBIJI... Tači potpisao dekret , ŠIPTARI OD SADA ZVANIČNO IMAJU "VOJSKU KOSOVA"!

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, potpisao je danas tri nacrta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv "vojsku Kosova".

Potpisivanju je, prenosi prištinska GazetaExpres, prisustvovao general tzv. kosovske vojske, Rahman Rama.

Ova tri nacrta zakona nedavno su usvojena u kosovskom parlamentu.

(VIDEO) LAZANSKI OBJASNIO ŠTA ĆE SE DEŠAVATI NA BALKANU TOKOM 2019. GODINE, a onda progovorio o uticaju Vatikana na Kosovo!

Prvi put nakon dugo vremena je ta odluka u parlamentu doneta jednoglasno, glasovima pozicije i opozicije.

Beograd je, međutim, upozorio da je reč o protivpravnoj odluci koja je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, pa i sa kosovskim ustavom.

Informer

Reč je o Zakonu o Ministarstvu odbrane, o Kosovskim bezbednosnim snagama i o službi bezbednosnih snaga, koji su u Skupštini usvojeni 14. decembra.

Nakon što je potpisao zakone u svom kabinetu u prisustvu pripadnika ovih snaga, Tači je kazao da se danas ozvaničava "vojska Kosova".

(VIDEO) ŠIPTARSKA VOJSKA JE NULA: Generala Paskaša ne brine armija lažne države, BEOGRADU PORUČUJE DA BUDE JOŠ AGRESIVNIJI!

- Želim da kao predsednik Republike Kosova i Vrhovni komadant vojske Kosova, čestitam komadantu, svim vojnicima, oficirima, narodu Kosova i zahvaljujem se međunarodnoj podršci, SAD-u i svim saveznicima - kazao je Tači nakon potpisivanja zakona.

Ovaj dekret stupa na snagu na dan potpisivanja, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Tagovi: