19.01.2019.

20:09 >> 20:11

Foto:

Vesti

EVROPO, MISLIŠ DA SMO IDIOTI? Poruka Brislela Vučiću vređa inteligenciju, EU SE ZALAŽE ZA UKIDANJE TAKSI ODMAH - VEĆ VIŠE OD MESEC DANA!

Portparolka u Evropskoj komisiji dodala je da "svi potezi i izjave nespojivi s opštim i strategijskim interesima regiona moraju izostati".

Maja Kocijančič je time prenela stav EU o izjavi srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je bitno da međunarodna zajednica i Evropa saopšte da li će uskoro biti ukinute kosovske takse na robu iz Srbije i da li će biti nastavljen dijalog, kako bi on znao da li da se u Srbiji organizuju vanredni izbori ili ne. 

SARAJEVO POBESNELO ZBOG VUČIĆA I PUTINA: Tvrde da Srbija hoće rat jer smo ZAHVALNI RUSIJI što je u SB UN SPREČILA DA NAS ŽIGOŠU GENOCIDNIM NARODOM!

Na pitanje kako EU dela na tome da ogromne carine Prištine na uvoz iz Srbije brzo budu ukinute i da se obnovi dijalog, Maja Kocijančič je ukazala i na posetu evropskog komesara Johanesa Hana pre nekoliko dana Prištini.  

Portparolka u EK je navela da "Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune preuzete obaveze u dijalogu, imajući u vidu direktnu vezu između sveukupne normalizacije njihovih odnosa i opipljivih izgleda za ispunjenje njihovih težnji u odnosu na EU". 

(VIDEO) MILO, PUKNI OD MUKE: 'OJ KOSOVO KOSOVO' ODJEKUJE PODGORICOM: Živi Srpska Sparta U INAT TEBI I TEBI SLIČNIMA!

- Mi smo usredsređeni na to da tekući rad u sklopu dijaloga sa ciljem postizanja pravno obavezujućeg sporazuma o celovitoj normalizaciji odnosa iznedri trajno rešenje za otvorena pitanja - stavila je do znanja predstavnica za štampu Federike Mogerini. 

- To znači da se postigne ostvarivo, održivo, realistično uzajamno prihvaćeno rešenje u saglasnosti sa međunarodnim pravom i prihvatljivo za sve članice EU i region - dodala je ona.

MAKEDONCI KORISTE ŠIPTARSKE TAKSE PROTIV SRBIJE: Bogate na našoj muci, okupirali Kosovo svojim proizvodima!

Tagovi: