• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

19.01.2019

19:31 >> 19:39

SARAJEVO POBESNELO ZBOG VUČIĆA I PUTINA: Tvrde da Srbija hoće rat jer smo ZAHVALNI RUSIJI što je u SB UN SPREČILA DA NAS ŽIGOŠU GENOCIDNIM NARODOM!

Politika

SARAJEVO POBESNELO ZBOG VUČIĆA I PUTINA: Tvrde da Srbija hoće rat jer smo ZAHVALNI RUSIJI što je u SB UN SPREČILA DA NAS ŽIGOŠU GENOCIDNIM NARODOM!

Podeli vest

Prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se Putinu na vetu koji je Rusija uložila na usvajanje Rezolucije u Savetu bezbednost UN po kojoj su Srbi trebalo da budu proglašeni za genocidni narod, što je izazvalo brojne reakcije u BiH

Tako pojedini promuslimanski analitičari u BiH, piše Radio Slobodna Evropa, smatraju da je reč o kontinuiranoj politici vređanja žrtava genocida i nepoštovanje međunarodnog suda za ratne zločine koji je takve presude utvrdio.

- Srpski narod nikad neće zaboraviti da je Rusija 2015. godine po naredbi Putina stavila veto na rezoluciju Saveta bezbjednosti UN po kojoj su Srbi trebalo da budu proglašeni za genocidni narod. Putin je tada zaštitio istinu i pravdu i zato imamo veliku odgovornost za sve što ćemo raditi u budućnosti - izjavio je, između ostalog, Vučić prilikom posete Putina Beogradu.

Ovaj čin sarajevski analitičari ocenjuju, pre svega, kao podizanje tenzija u regionu.

(VIDEO) MILO, PUKNI OD MUKE: 'OJ KOSOVO KOSOVO' ODJEKUJE PODGORICOM: Živi Srpska Sparta U INAT TEBI I TEBI SLIČNIMA!

Osnivač Istraživačko-dokumentacionog centra koji je prikupio najviše podataka o žrtvama proteklog rata u BiH Mirsad Tokača kaže da ovakve Vučićeve izjave ne iznenađuju, jer je to sastavni deo njegove politike.
 
- Gospodin Vučić u nizu svojih izjava, zapravo, ne poštuje državu Bosnu i Hercegovinu, a onda, ako to ne radi, ne možete očekivati ni da poštuje njene građane, pre svega, žrtve genocida. To što on govori je trenutak njegove iskrenosti, egzaltiranosti i veoma je dobro da se to desilo - ukazuje Tokača.

Predsednik Naše stranke Predrag Kojović ocenio je da se Aleksandar Vučić "vratio na poziciju" s koje je poručivao "da jedan srpski vredi koliko sto muslimanskih života", reagujući na izjavu srpskog predsednika kako je zahvalan Rusiji zbog veta.

MAKEDONCI KORISTE ŠIPTARSKE TAKSE PROTIV SRBIJE: Bogate na našoj muci, okupirali Kosovo svojim proizvodima!

- Izjava čiji je jedini cilj bio da dodatno uvredi žrtve i da dodatno poremeti odnose, stavila je i tačku na ono što se činilo da je neko srpsko odmicanje od retorike 90-ih godina, pokušaj da se grade neki novi odnosi među državama u regionu - smatra Kojović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maganik

pre 5 godina

Istina neumitno stiže. Polako svi zločini, ubijanje muslimana od strane Alije i sve prevare izlaze na vidjelo. Njihovi zločini se više ne mogu ni skrivati ni prečutkivati. Džaba pjene. Njih sad čeka obračun sa Hrvatima koji je neminovan. Već nema Bosne zaslugom Muslimana. Ne mogu ni vlast da formiraju sa Hrvatima. Opet pokazuju da oni hoće da vladaju Srbima i Hrvatima a to nije moguće. Fali im para. Ne mogu više da dobiju donacije niti kredite da plaćaju deset vlada, hiljade ministara i njihove "zaslužne" a ne mogu da zarade. Bankrot su. Neće više niko sa njima. Sad nek se sami snalaze. Kašu koju su sami zakuvali nek sami i kusaju.

hag

pre 5 godina

Reče neko od pravoslavaca iz srbije....odavno žigosane genocidne zemlje,i naroda,odgovone za osvajačke izgubljene ratove i najstrasnije zločine nakon drugog svjetskog rata. Tišina debilko i uzmi bananu...zaslužio si.

sima

pre 5 godina

Uh šta reći za sve ove nebuloze , znate vi dobro za kravice selo gde ste pobili 3000 srba , znate da u sarajevu nema srba a bilo ih je 100.000 odgovorite gde su , znate za jasenovac koliko ste sa svojom bratijom pobili dece staraca,

Žika

pre 5 godina

Zanimljivo da oni koji su izvršili genocid nad Srpskim narodom tokom 1i2svetskog rata i delimičnood 1990g žele svoju genocidnost da pripišu Srbima. I ko je inicijator svega toga... Velika Britanija najgenocidnija drzava od sveta i veka. Gde god je stupila svojom genocidnom nogom tu starosedelaca nema. Australija, Kanada, USA, Novi Zeland itd itt.

Anarhista

pre 5 godina

UN је нацистичка творевина, стога за нас Србе они су важни као и лањски снег.

igor

pre 5 godina

Sto bi rekao Ljubisa Samardzic u Vrucem vetru i to me zabole

hag

pre 5 godina

Cijeli svijet je srbiju i pravoslavne bosansce žigosao već odavno genocidnim narodom,osim.....rusije! S jedne srane cijeli svijet-civilizirani,s druge strane rusije-ustvari moskva,jer cijela rusija se svodi na moskvu a ostalo su vukojebine zaostale nekoliko stoljeća! Da srbija nije izvršila agresiju na bosnu,odnosno da se u bosni radilo o nekakvom gradjanskom ratu,koji nema veze s vezom,danas ni jednog pravoslavca ne bi bilo u bosni ili bi bili svedeni na nivo nacionalne manjine kao u HRV. Ovako se qrčili vireći iza ramena jeli srbija uvijek tu,a ova ih naoružala do zuba. Medjutim,svako zlo se vraća i plaća....i trenutno to osjete i pravoslavni u bosni a i srbijanci. Tako svjet funkcionira......

Vla

pre 5 godina

Ocigledno da si zatrovan mrznjom, da ne poznajes istoriju kao I da si organicenog razmisljanja, nisi ti kriv, priroda, mujo I haso

didi

pre 5 godina

kretenu nema gorih od onih koji su iz pravoslavlja prešli u muslimane i katolike oni su dno,i zato ti je bolje da ćutiš prodana kukavice!!!

PONOSNI SRBIN

pre 5 godina

Na teroristički način ste svi napravili drzave, napadajući regularno priznatu vojsku JNA medjunarodno priznate države SFRJ, kršeći sve oostulate i ustavne odredbe drzave u kojoj smo svi bili, a uz zdušnu diplomatsku i vojnu pomoć, jastrbova sa zapada! Trebalo je da Srbija gleda kako opet kao u WW2 ubijate našu braću krvoloci u ljudskim obliku! Kazes "samo" Rusija!? Srbiju podržavju drzave koje imaju 9/10 stanivništva na kugli zemaljskoj, ali te još nisu obavestili! Zapravo kad vidiš koje gnjide , masoni i zlotvori vas podrzavaju, i da i u samoj SAD nema NIJEDNOG pametnog čoveka da nije shvatio kakva je zvanična satanka politika Pentagona, STVAR JE I VIŠE NEGO JASNA!

Jasenovac

pre 5 godina

To su sve nebitni likovi željni medijske pažnje i poena! Kao sto znamo u Sranjujevu se najbolje stiču poeni kada mrzite i govorite protiv Srba!

Matrix

pre 5 godina

Odakle više ta velika nervoza muslimanskih političara.Čim se počnu slagati kockice po pitanju zločina učinjenih nad Srbima i malvezacija i manipulacija belosvetskih klintonovih hohštaplera po pitanju Markala,Srebrenice i ostalih mućki odmah primetna nervoza Babinih pulena.Genocid i etničko čišćenje jesu izvršeni ali u Sarajevu iz koga su muslimansko mudžahedinske horde proterale sav nemuslimanski živalj a koji nisu uspeli pobiti u desetinama konc logora za nemuslimansko stanovništvo a sve pod vođstvom i za šta nema procesuiranih muslimasnkih koljača.A šta je trebalo Srbi da prođu kao u 2. svetskom ratu,da sačekaju da ih handžar mudžahedini kolju za Božić,šalju u Jasenovac...Šta je problem štp istina polako izlazi na videlo,ljudska savest je teška kategorija,mnogo teža nego što su babinovci mislili.Shvatila i Evropa da gaji guju u nedrima,shvatila odakle vetar duva i ko je pripremao i podržavao sve ovo vreme eu issilovce u ubilačkom pohodu širom Francuske,Engleske,Španije I Nemačke.Izgleda da je došlo vreme da muslimanske vođe u bh shvate da su pročitani i da su sa svojom skrivenom namerom pročitani....NEMA NIŠTA OD KALIFATA DO PARIZA.Tačka,kraj priče.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija