15.02.2019.

09:47 >> 09:52

Foto:

Vesti

ITALIJANI SE STIDE, TRAŽE DA RIM POVUČE PRIZNANJE KOSOVA: Odluka pada sutra kada će o tome odlučiti Donji dom parlamenta?!

Ideja je, pišu Novosti, potekla od Srba u Italiji kojima se sa velikim oduševljenjem priključila grupa italijanskih intelektualaca među kojima su istoričar Stefan Piloto, počasni konzul Srbije u Venetu Loreta Bađo, profesor univerziteta Leanardo Kjareli, arhitekta i pisac Alesandro di Meo, bloger Federiko Roberti, otkriva za Novosti italijanska spisateljica Marilina Veka, žena koja je od 2000. godine na KiM boravila čak 50 puta.

Veka se nada da će 630 poslanika Donjeg doma parlamenta pažljivo proučiti peticiju i u njoj izneti razloge za ukidanje priznavanja. Potpisi će se prikupljati do 15.februara, dan kasnije biće predati poslanicima, a očekuje se da dokument stigne na raspravu do 20. februara, dana kada je ova zemlja 2008. priznala Kosovo.

SRBIJO, SREĆAN TI DAN DRŽAVNOSTI! Na Sretenje je naša zemlja dobila prvi Ustav!

- Hoću da verujem da će italijanski parlamentarci prisiliti Vladu da povuče priznanje, jer je to strašna sramota na obrazu naše zemlje - kazala je Veka.

Tagovi: