Autor: A. Grbović

14.03.2019.

15:45

Foto:

Vesti

OTKRIVENA VELIKA PREVARA! Albanci zloupotrebljavaju poslaničke kartice Srpske liste, Platforma usvojena bez većine!

Sve je otkriveno kada se pojavila netačna informacija da je poslanik SL Slavko Simić prisustvovao zasedanju na kojem je usvojena Platforma za dijalog za Srbijim. Ovaj poslanik tog dana uopšte nije bio u Prištini, niti je ulazio u prostorije skupštine.

(VIDEO) MARKO ĐURIĆ NA PINKU: Albanska platforma predstavlja poslednji ekser u mrtvačkom kovčegu dijaloga Beograda i Prištine! Ovo je ubistvo dijaloga sa predumišljajem!

Sada se postavlja pitanje legalnosti usvajanja Platforme i da li je u skupštinskoj sali bilo dovoljno poslanika.

Prištinska skupština potvrdila je da potpredsednik Srpske liste, Slavko Simić nije prisustvovao sednici Skupštine Kosova 7. marta 2019, uprkos činjenici da se njegovo ime nalazi na listi registrovanih prisutnih poslanika.

-Njegova poslanička kartica je „namerno ili nenamerno zloupotrebljena od strane nekog od prisutnih kolega“. Verifikacija same kartice u sistemu ne znači i fizičku prisutnost na sednici, navela je skupština i dodala da je Simić poslednji put prisustvovao sednici skupštine koja je održana 16. novembra prošle godine.

Ovo nije jedina kartica poslanika Srpske liste koja je zloupotrebljena.Na drugim sednicama, prema nekoliko zapisnika sa glasanja, registrovana su imena još tri poslanika Srpske liste  i to Saša Milosavljević, Jelena Bontić i Srđan Mitrović.

Prisustvo poslanika Slavka Simića plenarnim sednicama elektronski je registrovano još i 2. februara, 3. februara, a potom i 7. marta ove godine.

Poslanik Srđan Mitrović, takođe iz Srpske liste, sednicama je navodno prisustvovao 2. i 3. februara. Prisustvo poslanika Saše Milosavljevića registrovano je, takođe, 2. i 3. februara, a poslanice Jelene Bontić  2. februara. Niko od njih nije prisustvovao ovim sednicama.

Srpska lista saopštila je da „pokušaj zloupotrebe kartice člana predsedništva Srpske liste, Slavka Simića sa namerom diskreditacije poslanika Srpske liste nije prošao“.
 

Tagovi: