• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

14.03.2019

09:13

(VIDEO) MARKO ĐURIĆ NA PINKU: Albanska platforma predstavlja poslednji ekser u mrtvačkom kovčegu dijaloga Beograda i Prištine! Ovo je ubistvo dijaloga sa predumišljajem!

Politika

(VIDEO) MARKO ĐURIĆ NA PINKU: Albanska platforma predstavlja poslednji ekser u mrtvačkom kovčegu dijaloga Beograda i Prištine! Ovo je ubistvo dijaloga sa predumišljajem!

Podeli vest

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je jutros da platforma Prištine predstavlja poslednji ekser u mrtvački kovčeg dijaloga s Beograda, odnosno, kako je rekao, to je "ubistvo dijaloga s predumišljajem".

Đurić je gostujući u Novom jutru na TV Pink, rekao da je pripadnik opozicionog protesta "1 od 5 miliona" Dragana Ðilasa, Slobodan Petrović glasao za donošenje te platforme u Skupštini Kosova.

- Srpska lista je politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji koja je osvojila više od 90 odsto glasova naših sunarodnika u našoj južnoj pokrajini. Ona je nastala od ideje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne treba da se dele politički pred Albancima, već da treba da nastupaju složno i jedinstveno - kazao je Ðurić.


On je ukazao da je više od 90 odsto Srba na KiM taj "državotvorni, nacionalno odgovorni stav prepoznalo i podržalo Srpsku listu, a na tim izborima za pokrajinske institucije svoje kandidate imali su i pojedini krugovi u međunarodnoj zajednici, koje su podržali Albanci sa idejom da Srbi na KiM budu u više kolona i da budu razbijeni".

Foto: Printscreen TV Pink

Slobodan Petrović i njegova struktura su, istakao je Ðurić, najbolja manifestacija upravo takve politike, i zato, dodao je, odaje priznanje Srpskoj listi, koja se uz sve poteškoće sa kojima se suočava, sledeći državnu politiku Srbije, svakoga dana bori za srpske interese na KiM.

- Pored svih problema, Srpska lista uspeva i da raskrinkava laži koje Priština plasira preko Slobodana Petrovića i njemu sličnim - rekao je Ðurić.

On je rekao i da Slobodan Petrović umesto da protestuje protiv svega onoga što protiv Srba rade Albanci na KiM, protiv anticivilizacijskih taksi, napada na "Trepču" i ostalog, podržava proteste "1 od 5 miliona".

Dodao je da je to čovek koji je podržao i dao kvorum u Skupštini Kosova da se izglasa platforma u kojoj se najdirektnije nalaže da jedino rešenje za KiM može da bude puna nezavisnost.

Foto: Printscreen TV Pink

- Njihov, ''1 od 5 miliona'' Slobodan Petrović, podržao je da se donese ta platforma u Skupštini Kosova. Imamo zvaničan listing koji to dokazuje. On je javno podržao usvajanje ove platforme na čelu s (Fatmirom) Ljimajem - rekao je Ðurić.

- Ovo je veoma ozbiljan napad na budućnost Srba i Albanaca. I to bez preterivanja - istakao je Ðurić.

Direktor kancelarije za KiM je rekao da je jedini razlog zbog koga se albanski ekstremisti suzdržavaju da, kako oni smatraju, dovrše posao koji su započeli 17.marta 2004.godine, to što znaju da danas u Srbiji postoji drugačija klima i zrelost i spremnost da se državni i nacionalni interesi na KiM zaštite.

Foto: Printscreen TV Pink

- Što se tiče međunarodne zajednice, čak je i državni sekretarijat SAD registrovao kontinuirane napade na Srbe na KiM i preko 100 napada za samo šest meseci. Na srpsku imovinu, fizičke napade i ugrožavanje njihove bezbednosti. To pokazuje da je na KiM stvorena toksična anti-srpska klima u kojoj se albanske političke strane i njihovi predstavnici takmiče u tome ko će da bude grđi i gori prema Srbima – rekao je Đurić.

Kako kaže, oni su usvojili pregovarački tim na čelu sa Fatimom Ljimajem, čovekom koji je svojim rukama ubijao i silovao desetine civila.

Foto: Printscreen TV Pink

- Oni su njega stavili na čelo pregovaračkog tima i to nam govori jasno koliko oni ne žele bilo kakav dogovor. A sa druge strane govore kako su tobože za nastavak dijaloga i za razgovor – rekao je Đurić.

PRIŠTINA U PROBLEMU! DIPLOMATSKI BLICKRIG KREĆE IZ BERLINA! MERKELOVA RUŠI TAKSE?! Otvoreno zapretila Šiptarima, NE RAČUNAJTE NA NEMAČKU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 5 godina

Pašće i ta platforma vremenom,živi bili pa videli.

Aca

pre 5 godina

Priština samo koči dijalog na sve moguće načine

Vodolija

pre 5 godina

Slobodan Petrović neka promeni i ime i veru, jer Srbin za mene više nije, već poturica janičarska.

Zeljko

pre 5 godina

Siptari mrze Srbe I svim raspolozivim sredstvima se trude da ih proteraju sa teritorije KiM. Zalosnije od toga je sto ih u tim gnusnim radnjama podrzavaju I pojedini nasi politicari koji su bruka za svoju zemlju!

Miki

pre 5 godina

Moramo diplomatskim putem resiti problem, napraviti pritisak u odredjenim krugovima i postici kompromis.

sarasavic789

pre 5 godina

Priština zeli da uništi dijalog , to je dokazala!

Vesna

pre 5 godina

Pristina je ubi sve sto moze , evo sada i mogucnost dijaloga.

caca

pre 5 godina

Marko je u pravu!!!!Pristina pokusava da na sve moguce nacine ubije dijalog!!!!

Aaaa

pre 5 godina

Sumanutim merama Pristina je ugusila svaku saradnju sa Srbijom. Srbija je odgovorno pristupala resavanju kosovskog problema.

Gojko

pre 5 godina

Šiptari se ne bi ovako bahatili da su vreme dobila packe od strane Amera i Nemaca.

Aaaaa

pre 5 godina

Srbija je odgovorno pristupala resavanju kosovskog problema putem kompromisa i ispostovala sve dogovoreno.

Milance

pre 5 godina

Albanska strana je sve urdila samo da bi prekinula pregovore, a nije snosila nikakve posledice. Ako EU ovo precuti, onda je pokazala svoje pravo lice.

Jovana

pre 5 godina

Nikada nisu pokazivali zainteresovanost za napredak samo za sve vece nevolje.

Sanja

pre 5 godina

Siptari su preterali sa provokacijama. Mi cemo biti strpljivi a kad im budemo vratili nece znati sta ih je snaslo.

Klaudia KS

pre 5 godina

Ukoliko Pristina ne zeli pregovore,okrenucemo se drugoj strani,onoj glavnoj ,koja stoji iza Pristine,a to je Vasington.

Jova

pre 5 godina

Priština vodi agresivnu politiku čime destabilizuje čitav region.

Strahinja

pre 5 godina

Ovo nije ništa iznenađujuće za prištinske političare, ponašaju se kao da žive u srednjem veku.

Nikola

pre 5 godina

OČIGLEDNO JE DA PRIŠTINA ŽELI SUKOBE I KRV

Nk

pre 5 godina

Do dijaloga tesko da ce doci ako Pristina nastavi sa ovakvim provokacijama

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija