05.04.2019.

10:04

Foto:

Vesti

STEFANOVIĆ O REKACIJI POLICIJE NA NASILJE ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE: Nismo deca, bila je to smišljena provokacija, ALI NEĆEMO UPADATI U TAKVE ZAMKE!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović govorio je za Vesti TV Prve, u kojima komentarisao jučerašnje događaje ispred gradske Skupštine kada su prostalice SzS pokušale da uđu u zgradu Skupštine, ali su u tome bile sprečene pa je nastao čitav metež, pravljenje buke, ali i vređanje kako gradske vlasti tako i novinara.

Povodom tih događaja javnosti se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pozvao sve nadležne institucije da reaguju na pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada i brutalno vređanje novinarke TV Prve Jovane Jovančić, koju je jedan od lidera SzS Boško Obradović nazvao "SNS botom", pored ostalih uvreda koje joj je uputio.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JEREMIĆEV ODBORNIK NASRNUO NA ŽENU ISPRED SKUPŠTINE BEOGRADA!

Na pitanje zašto policija nije reagovala ispred Skupštine grada, ministar Stefanović kaže za TV Prva da su policajci kao i uvek, bili prisutni. 

- Kada se vidi ša su ti ljudi radili prethodnih meseci, mislio sam da su prihvatili apele javnosti da prekinu s nasiljem. Došli su neprijavljeni, u tajnosti su premili tu akciju i to je sada jasno - kazao je on.

- Policija je bila prisutna, video sam šta je cilj "protestanata". Nismo mala deca. Cilj im je bio da maltretiraju žene i takvo nasilje je kontinuirano - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

NJIHOVA POLITIKA JE ZASNOVANA NA OBRAČUNU SA DAMAMA! Stefanović osudio napade opozicije: Jasno je da Đilas, Jeremić i Obradović građanima nude jedino nasilje!

Prema njegovim rečima, opozicionim partijama se smanjuje broj pristalica, tako da im je jedini cilj da izazovu incidente s policijom, jer će tako ispasti žrtve. 

- Onda to ispadnu neki batinaši, neki zli policajci. Mi nećemo dozvoliti takav scenario, niti ćemo upasti u te zamke - rekao je Stefanović.

On je pozvao pristalice Saveza za Srbiju i njihove lidere da svoje proteste nastave mirnim putem, na šta imaju puno pravo, a ne da namerno pozivaju na nasilje. Upitan hoće li policija bitri raspoređena ispred TV Pink, budući da je lider Dveri najavio protest ispred te televizije u subotu, minustar kaže da će policija preduzeti sve neophodne mere kako do nasilja ne bi došlo.

- Ja pitam pristalice i članove SzS, zašto pozivate ljude na nasilje? Ljudi, manite se nasilja, to mora biti nešto što je prošlost. Zovem ljude da se bavimo budućnošću i nečim korisnim. Imate pravo da protestujete na normalan način i da nikome ne fali dlaka s glave - zaključio je Stefanović.

Tagovi: