07.05.2019.

19:26 >> 19:31

Foto:

Vesti

ZBOG MAKEDONIJE SMO SE SVAĐALI SA GRČKOM, POKAZALO SE DA SMO POGREŠILI: Srbija pamti kako nam je Skoplje zabilo nož u leđa!

On dodaje da "ne stoji argumentacija" novoizabranog predsednika Steve Pendarovskog da je to učinjeno zbog Albanaca koji žive u toj zemlji.

Dačić je, komentarišući izjavu novog predsednika Severne Makedonije da su priznali nezavisnost Kosova "saglasno njihovoj strateškoj orijentaciji, ali imajući u vidu i stav građana albanske zajednice, koja je druga po brojnosti u Makedoniji" rekao da su to uradili samo zbog strateške orijentacije, a ne zbog Albanaca.

- Ne stoji argumentacija da su priznali Kosovo zbog Albanaca, jer kako to da u Crnoj Gori priznaju Kosovo kada su Srbi druga nacionalna zajednica po brojnosti? Gde je tu princip? - rekao je Dačić.

KOMANDANTU NATO NIJE JASNO ZAŠTO SRBI NEĆE U ALIJANSU: Pa da te podsetimo, UBIJALI STE NAS, TROVALI, BOMBARDOVALI I OTELI DEO ZEMLJE... Možemo nabrajati do sutra!

On je naglasio da su sve zemlje iz okruženja koje su priznale Kosovo to učinile da bi se približili Zapadu.

- Time su pokazali da njihova strateška orijentacija nije razumevanje problema sa kojima se Srbija suočava - naglasio je on i dodao da je Makedonija bila nekorektna prema Srbiji, jer je Srbija priznala Republiku Makedoniju, iako je to bilo suprotno njenim strateškim opredeljima, a to je prijateljstvo sa Grčkom.

Dodaje da Makedonija to nije dobro vratila, jer je priznala Kosovo, ali da bez obzira na to Srbija nije povukla priznanje i da je zbog toga imala "različite faze u odnosima sa Grčkom".

KOMŠIJE ZARATILE ZBOG AMERIČKIH F-16! Da su se nastavili sa Rusima, imali bi najmanje MiG 29 i suhoje!

- Pokazalo se da smo pogrešili, jer se Makedonija sada zove Severna Makedonija. Da smo bili u pravu, ostala bi Republika Makedonija - zaključio je Dačić.

Tagovi: