27.06.2019.

16:41

Foto:

Vesti

(VIDEO) VUČIĆ O IZGRADNJI KANALIZACIJE U BORČI: Nije sve završeno, ali 4. jula potpisujemo ugovor - RADOVI ĆE POČETI NA PROLEĆE!

- Nije još sve gotovo, ali će ugovor sa EIB, pre svega za izradu projektne dokumentacije, biti potpisan 4. jula. Reč je koliko sam upoznat o ugovoru vrednom 1,1 milion evra. A radovi će najkasnije početi na proleće.

Vučić kaže da očekuje da će tog dana početi i izrada projekta za kanalizacionu mrežu, a ako sve ide po planu, kako navodi, izgradnja kanalizacije trebalo bi da počne krajem februara ili početkom marta naredne godine.

- O izgradnji kanalizacione mreže za ove četiri mesne zajednice govori se više od 60 godina. Izgradnja kanalizacione mreže biće velika stvar za građane tog dela Beograda - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, do sada je komisija popisala 621 domaćinstvo u Ovči, Borči, Kotežu i Krnjači, gde je voda tokom nedavnih poplava oštetila objekte i naveo da nisu oštećene samo kuće i stambeni objekti, već i pomoćni objekti i imanja.

Očekuje da će nakon popisa broj oštećenih domaćinstava biti i veći i istakao da je država uradila koliko je mogla da štete budu što pre sanirane.

Ističe da pojedine ekipe još uvek iskopavaju kanale kako bi voda mogla da otiče.

- Borimo se, pomažemo ljudima, ljudi to vide i zadovoljni su reakcijom države, Grada i opštine - ocenio je predsednik.

Vučić je pohvalio člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića, koji je, kaže, bio konstantno na terenu tokom poplava i pružao podršku i pomoć najpogođenijim građanima na Paliluli.

OBEĆANO-ISPUNJENO! Vučić pre samo tri dana najavio izgradnju kanalizacije u Borči, Ovči, Kotežu i Krnjači - DOGOVOR SA EIB POSTIGNUT DANAS!

Tagovi: