14.09.2019.

18:05

Foto:

Vesti

MEDVEDEV DOLAZI U BEOGRAD U OKTOBRU! Ruski premijer prihvatio Vučićev poziv! Predsednik Srbije čestitao rođendan prvom čoveku ruske vlade i POSLAO MU I POKLON!

Kako se navodi u saopštenju, očekuje se da će tokom razgovora s predsednikom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, ruski premijer razmotriti "čitav niz pitanja iz sfere rusko-srpskih trgovinskih, ekonomskih, kulturnih i humanitarnih odnosa", prenela je agencija Tas s.

U saopštenju se dodaje i da bi trebalo da bude potpisano više bilateralnih dokumenata.

Medvedev će takođe učestvovati na proslavi 75. godišnjice oslobođenja Beograda od nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra 1944, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je ranije danas telefonom sa predsednikom Vlade Ruske Federacije, Dimitrijem Medvedevim i čestitao mu rođendan, poželevši mu dobro zdravlje i uspehe na poslovnom planu.

Upravo je predsednik Vučić premijeru Medvedevu još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je premijer Rusije prihvatio.

- Posebna nam je čast da nas posetite na dan kada obeležavamo sedamdesetpetogodišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja - poručio je Vučić.

Vučić je zahvalio ruskom premijeru na pažnji koju pridaje razvoju odnosa naših zemalja, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.

- Uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje, pruža mi uverenje da i dalje mogu da računam na Vašu podršku u ostvarivanju zajedničkih projekata - naglasio je predsednik Vučić.

(FOTO) U ELITNOM DRUŠTVU! Vučić razgovarao sa Medvedevom, Šojguom, Lavrovom, Matvijenko...

Predsednik Srbije je Medvedevu poslao i poklon, komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, u prevodu na ruski, iz serije "Radovi o jeziku i književnosti" u izdanju Filološkog fakilteta u Beogradu.

Premijer Medvedev je zahvalio predsedniku Srbije na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom. On je, takođe, naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i dogovara zajedničke projekte.

Tagovi: