• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.05.2018

11:26

(FOTO) U ELITNOM DRUŠTVU! Vučić razgovarao sa Medvedevom, Šojguom, Lavrovom, Matvijenko...

Politika

(FOTO) U ELITNOM DRUŠTVU! Vučić razgovarao sa Medvedevom, Šojguom, Lavrovom, Matvijenko...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je nakon Parade pobede zajedno sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom položio venac na spomenik Neznanom junaku u Moskvi. Pre toga Vučić se neformalno sastao i kratko razgovarao sa najvišim ruskim zvaničnicima

Informer

Na trgu ispred spomen ploče gradova heroja Vučić se zajedno sa Putinom susreo sa premijerom Dmitrijem Medvedevom, predsednicom gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinom Matvijenko, šefom diplomatije Sergejom Lavrovom, ministrom odbrane Sergejom Šojguom, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševom.

Informer

Predsednici Vučić, Putin i Netanijahu vence su položili nakon tradicionalne Parade pobede, kojom se obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

Intonirane su i himne sve tri zemlje, a predsednici će zatim položiti i cvet na spomen ploče gradova heroja.

Informer

Takođe predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremljanskom dvorcu.

Predsednik Vučić rekao je ranije novinarima, da je pozvan od predsednika Putina da učestvuje i u u tradicionalnoj šetnji povodom obeležavanja godišnjice pobede nad fašizmom - "Besmrtni puk".

Informer

Vučić je rekao da je velika čast za Srbiju što će njen predsednik prisustvovati vojnoj paradi koja se u Moskvi tradicionalno održava povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Povodom učešća u šetnji "Besmrtni puk", koja je deo obeležavanja Dana pobede, rekao je da će u koloni biti sa stotinama hiljada građana koji nose portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

Informer


On će, kako je rekao, nositi fotografiju svoga dede Anđelka Vučića, kojeg su ubile ustaše.

- I moji roditelji su našli fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vreme i sa željom da se to vreme nikada ne ponovi - naglasio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 5 godina

Vucic u Moskvi razgovarao sa najvisim ruskim drzavnicima! Bliska saradnja i prijateljski odnosi sa Rusijom !

Markoni

pre 5 godina

Ponosan. Velika čast je ukazana Srbiji i našem predsedniku danas u Moskvi.

zmija pliskin

pre 5 godina

Zasto ne bi bio u "elitnom drustvu", pa covek i sam je elita, ne bi ga zvali na sve strane da ga ne postuju, ne secam se da su toliko zvali Nikolica.

Lokica74

pre 5 godina

Vucic je veliki i kvalitetan predsednik, tamo mu je ukazano i takvo postovanje!

jarkooo

pre 5 godina

Veliko postovanje Vucic i zasluzuje, To su nasa Ruska pravoslavna braca!

Una

pre 5 godina

Lepo je biti medju pocasnim gostima na takvoj jednoj paradi.

Dana

pre 5 godina

Hvala Putinu i Rusiji sto su uz Srbiju u svakom momentu.

čast

pre 5 godina

Svaka čast za predsednika Vučića. I ovo je još jedan pokazatelj koliko ga uvažavaju Rusi i ne samo Rusi, nego gde god da se pojavi ukazujemu se najveća pažnja.

Grof

pre 5 godina

Морамо бити поносни на све што је Вучић урадио за нашу земљу, сада сви знају да између наше две земље постоји нераскидива веза

Marko

pre 5 godina

Odabrano društvo u kom se našao predsednik Vučić - najviši zvaničnici Ruske Federacije, jedne od vodećih svetskih sila! Verujem da će naš predsednik na najbolji mogući način iskoristiti ovu posetu, kako bi nastavio put uzdizanja naše zemlje na međunarodnoj sceni!

mala

pre 5 godina

Vucicu je danas veliki dan, neka uziva sa prijateljima.

seti

pre 5 godina

Da,pobednici istaradalici na jednom mestu...a zapadnjaci?

tet

pre 5 godina

Imamo i cime da se ponosimo,bili smo pesnica protiv nacizma.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija