11.01.2020.

19:18

Foto:

Vesti

DOKLE VIŠE?! AMERI NAMERILI DA SRBIJI OTMU TURSKI TOK! Objašnjenje je suludo: Moskva energiju koristi kao politički instrument za vršenje pritiska, ŽELI DA PODELI EVROPU!

U intervjuu Bugarskom nacionalnom radiju rekao je da Vašington Turski tok, a i njegov drugi krak posebno, smatra "geostrateškim projektom Rusije".

U nastavku je rekao: 

- Razumemo da je energetska  bezbednost veoma važna za Evropu i jasno nam je da će i naši saveznici biti moćniji i pouzdaniji ako imaju bezbedan dostup izvorima energije. Međutim, problem je u tome što Moskva na sve to drugačije gleda. Ona svoje izvore energije koristi kao politički instrument za vršenje pritiska, a želi da podeli Evropu.

Teško da i sam Hejl u ovo veruje, ali je u nastavku rekao:

- Severni tok-2 i drugi kraj Turskog toka postali su problem jer ne obezbeđuju energetsku diversifikaciju za Evropu. Oni destabilizuju zato što Rusija dobija mogućnost da zaobiđe gasovode na ukrajinskoj teritoriji".

NAJZAD SU I BUGARI SU UKAPIRALI ONO ŠTO SRBIJA ZNA ODAVNO! Američki tečni gas je privid, a ruski stvarnost, GDE BI NAM BIO KRAJ DA NISU SRUŠILI JUŽNI TOK?!

Sve je ovo izgovorio kao da Moskva nije prethodnih dana sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu.

SRBIJI 75 MILIONA EVRA GODIŠNJE! Izgrađen 'TURSKI TOK' KROZ našu zemlju, EVO KUDA SVE PROLAZI (MAPA)

Baš briga Stejt departman što Rusija gasovod Severni tok-1 nikada nije ni pokušala  da koristi „da podeli Evropu"! Baš ga briga što Nemačka u Severnom toku-2 ne vidi ni pritisak ni instrument za „podelu Evrope"! Baš ga briga što je Moskva pre neki dan sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu!

Tagovi: