15.02.2020.

16:49

Foto:

Vesti

KURTI POPIO ŠAMARČINU! MOLIO POMPEA I GRENELA ZA SASTANAK, Ameri ga OTKAČILI! A sve to zbog Beograda!

Prema izvoru sa samita u Minhenu, portal navodi da je svojim stavovima Kurti zatvorio vrata glavnog kosovskog saveznika.

Štaviše, izvori su rekli da nijedan visoki američki zvaničnik neće da se sastane sa Kurtijem bez ukidanja takse na srpsku robu.

Prema istim izvorima, Kurti je juče zatražio da se sastane sa američkim državnim sekretarom Pompeom i ambasadorom Grenelom, ali njihov odgovor je bio negativan.

- Dakle, ne - rekao je izvor Ekspresa i dodao "da niko ne može da naruši proces dijaloga".

- Ni ambasador Grenel i nijedan drugi visoki američki zvaničnik neće da se sastanu sa Kurtijem bez uklanjanja 100 odsto takse na srpsku robu - piše Ekspres.

BILO JE ŽESTOKO! VUČIĆ POSLE PRVOG SUSRETA SA ALJBINOM KURTIJEM: U razgovoru sam branio interese Srbije, ULOŽIO SAM SVOJE ZNANJE, ENERGIJU I ENTUZIJAZAM!

 

 

Dok se Kurti usprotivio sporazumu o železnici, njegov partneri u vladi iz DSK su to pozdravili.

Danas u Minhenu, Kurtijev zamenik, Avdulah Hoti, sastao se sa ambasadorom Grenelom, dok je ambasadaor juče odbio da se sastane sa Kurtijem.

- Danas sam se sastao sa ambasadorom Grenelom i drugim američkim zvaničnicima. Razgovarali smo o važnim procesima kojima moramo odmah da se pozabavimo kao nova vlada - objavio je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

Tagovi: