• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

14.02.2020

19:59

BILO JE ŽESTOKO! VUČIĆ POSLE PRVOG SUSRETA SA ALJBINOM KURTIJEM: U razgovoru sam branio interese Srbije, ULOŽIO SAM SVOJE ZNANJE, ENERGIJU I ENTUZIJAZAM!

Politika

BILO JE ŽESTOKO! VUČIĆ POSLE PRVOG SUSRETA SA ALJBINOM KURTIJEM: U razgovoru sam branio interese Srbije, ULOŽIO SAM SVOJE ZNANJE, ENERGIJU I ENTUZIJAZAM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučicć preneo je večeras novinarima da je na panelu o bezbednosti Zapadnog Balkana u Minhenu, gde se prvi put susreo sa Aljbinom Kurtijem, bila žestoka debata i da je na najbolji način branio interese Srbije i srpskog naroda

- Bilo je žestoko. Ne mogu da iznosim deltalje. Borio sam se za interese Srbije i srpski narod, što je moj posao. Govorio sam istinu i ponosan sam na to - rekao je Vučić za RTS.

Vučić ističe da je na "nečije" potcenjivačke tvrdnje odgovarao štiteći na najbolji mogući način interese Sbrije.

- Uložio sam svo svoje znanje, energiju i entuzijazam - naglasio je Vučić.

 

 

Istakao je, takođe, da je i taj panel pokazao da će biti mnogo problem sa kojima ćemo morati da se suočimo, zbog neodgovornosti pojedinih predstavnika Prišitne, mada stepen njihove neodgovornosti može dati neku vrstu prednosti našoj strani.

Strategije se držimo, taktiku ćemo još bolje da spremimo, jer sada znamo sa kim imamo posla.

Prosto je, kaže, neverovatno "u kom filmu neki ljudi žive", pa ih je potrebno vratiti u realnost.

Kaže da su panelu prisustvovali mnogi važni predstavnici iz sveta i Evrope, među kojima su bili i Riker i Vizner, kao i svi iz regiona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zabrinut situacijom u Bosni i Hercegovini, i da mu se čini da je među evropskim i svetskim zvaničnima u Minhenu, čini mu se, takođe vladala zabrinutost za situaciju u BiH, mnogo veća nego za odnose Beograda i Prištine.

Predsednik je to rekao na pitanje RTS-a da li ima poruku za lidere Srba iz regiona, sa kojima će se sutra sastati u Beogradu.

- Sutra ću razgovarati sa Željkom (Cvijanović) i Miletom (Dodikom) pa cemo videti šta ćemo i kako - rekao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Minhenu da je danas potpisana Izjava o obnavljanju železničkog saobraćaja između Beograda I Prištine od izuzetnog značaja za Srbiju, posebno za Toplicu I Srbe na kosovskoj teritoriji i istakao da zato oni koji se tome protive I pričaju da smo time priznali kosovsku nezavisnost - pričaju gluposti.

- Kada imate železnicu, to je od ogromnog ekonomskog značaja za nas, imaćemo više uspeha, veći rast, veće plate, penzije - rekao je Vučić u izjavi za RTS.

Osvrnuvši se na one koji kritikuju tu inicijativu, Vučić je rekao da nisu ni pročitali dokument koji je danas potpisan.

Reč je, kazao je, o Pismu o namerama I nigde ne piše da se radi o Kosovu.

Sve je, ističe, urađeno u skladu sa zahtevima Beograda, koji su striktni i teški.

Srbija to, istakao je, radi zato što želi da bude deo sveta, da ide dalje I da se bori I radi, a ne samo da, kako je rekao, bude protiv svega.

- Neću da bilo koje dete više ratuje, da ponovo gubimo decu, a pritom ću da štitim naš narodn a KiM više nego što su se oni borili - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Osa

pre 4 godine

Imamo ludu sreću za ovog Vučića, inače da je bilo ko sa one male gomile lažova, odavno bi Kosovo bilo ono što je i bilo do 2012. godine. Ovako ima neke šanse, neprijatelj je jak samo nije ovo vreme od 1999. do 2012. vreme njihovih slugerana, Srbija iza sebe danas ima Putina i Sija i još podosta zemalja koje su se prizvale pameti i na našoj su strani, pokazala sve dosadašnja glasanja u svetu, i sve ih je više. Pa ne žuri se amerima, inače najnovijih fašistima, tek tako da reše ovo po svojoj volji. Neće proći, siguran sam u to!!! A ameri nek im daju deo Kalifornije mi će mo to pozdraviti i prihvatiti oberučke, što da ne kad ih toliko vole???

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija