19.02.2020.

19:44

Foto:

Vesti

NATO ZAHTEV BUGARSKOJ: "PANCIR" NE SME STIĆI U SRBIJU - NE DAJTE RUSIMA DA PRELETE PREKO VAS! Aman, majstori, otkud vam ideja da će Pancir preko Bugara?!

- Da li će avion leteti preko vazdušnog prostora Bugarske? Da li je izdato odobrenje za to? Ako jeste, na osnovu čega? U skladu sa procedurom, Ministarstvo spoljnih poslova mora da uskladi svoju odluku sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom saobraćaja. Šta su ta ministarstva odgovorila? - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta na Fejsbuku.

Organizacija je ponovo pozvala da se ne pravi "strateška greška" sa prolaskom ruskog oružja u Srbiju.

- Da li je naučena lekcija nakon strateške greške kada su 2019. ruski protivvazdušni sistemi S-400 propušteni u Srbiju? - zapitala se organizacija.

FRANCUSKI PUKOVNIK STAO U ODBRANU NAŠEG NARODA! Žak Ogar: U Briselu govorim o progonu Srba u Crnoj Gori!

Podsetimo, prošle jeseni Atlantski savet više puta je izražavao zabrinutost zbog toga što je Srbija koristila ruski S-400 na vojnim vežbama "Slovenski štit". Predstavnici organizacije smatraju da se Bugarska na taj način našla u zoni dejstva ovih sistema. Savet je takođe predlagao premijeru Bojku Borisovu da sa američkim predsednikom Donaldom Trampom razgovara o mogućnosti razmeštanja sistema "Patriot" u Bugarskoj u okviru jačanja prisustva NATO-a na jugoistoku.

U Srbiju Rusi mogu da stignu i preko Mađarske ili Ruminije, a oni neće zabraniti ruskim avionima da prelete preko njihove zemlje! 

ZA MIRNO I SIGURNO NEBO IZNAD SRBIJE! Evo kad stiže "Pancir S" , kako funkcioniše i čemu služi! (VIDEO)

Podsetimio, NATO je pokrenuo pre nekoiko meseci internu istragu o tome kako su Pancir i S 400 stigli u Srbiju, s ozbirom na to da je naša zemlja okružena NATO članicama.

Činjenica je da su i "Pancir" i S-400 došli vazdušnim putem, s tim što je "Pancir" stigao u iljušinu 76, a S-400 u antonovu 124, te da su oba preleta bila registrovana kao transportna. Preko koje zemlje je avion ušao u Srbiju manje je bitno.

Tagovi: