• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

19.02.2020

17:44

FRANCUSKI PUKOVNIK STAO U ODBRANU NAŠEG NARODA! Žak Ogar: U Briselu govorim o progonu Srba u Crnoj Gori!

Politika

FRANCUSKI PUKOVNIK STAO U ODBRANU NAŠEG NARODA! Žak Ogar: U Briselu govorim o progonu Srba u Crnoj Gori!

Podeli vest

Francuski pukovnik, bivši komandant specijalaca Kfora na Kosovu Žak Ogar pozvao je Zapad da ne žmuri na 'dešavanje naroda' u Crnoj Gori

Ogar je na društvenim mrežama najavio da će u Evropskom parlamentu u Briselu upoznati poslanike sa 'neviđenim progonom SPC od strane crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i njegove Vlade'.
 

Ne ignorišite narod

Bivši komandant specijalaca Kfora na Kosovu pozvao zapadnu javnost da ne žmuri na 'dešavanje naroda' u Crnoj Gori

 

Buđenje svesti
"Govoriću u EP u Briselu o progonu, o neverovatnom nasilju crnogorskog predsednika Đukanovića i njegove Vlade nad Pravoslavnom crkvom", napisao je Ogar na Tviteru.

U ČIJOJ KUHINJI SE KRČKALA IDEJA O PALJENJU ZASTAVE?! Mitropolija crnogorsko-primorska OSUDILA sramni akt, ALI...

 

 


Komentarišući ovu podršku, lider DF Andrija Mandić ističe da se mnogo toga promenilo od vremena kada je Đukanović uspevao da ubedi Zapad da njegova politika ima podršku većine građana u Crnoj Gori.
- Sada je sve već postalo očigledno. Legitimisala se i na ulice izašla većinska Crna Gora, a ona je protiv ovdašnjeg diktatora. U veri da je tu činjenicu uočio i međunarodni faktor tumačim ovaj stav bivšeg komandanta Kfora. Sve je sada postalo jasno, a da li će konstatovanje tih činjenica kroz smenu vlasti biti jednostavna operacija, zavisiće ne samo od nas nego i od ponašanja EU i drugih važnih međunarodnih adresa - naglašava Mandić.

moj ugao

 

Crna Gora gori, i to gori plamenom srpske Sparte. SPC nikad nije bila jača. Nikad nije bilo jasnije da se borimo sa đavolom i nikad još jasnije da pobeđujemo.

MILOŠ BIKOVIĆ
GLUMAC


Istina pre svega
Sveštenik SPC u Crnoj Gori Miajlo Backović podseća da je Ogar već od ranije dokazani prijatelj Srba.
- Ogar je čovek koji kao častan oficir iznad svega poštuje hrabrost i istinu. Naša diplomatska aktivnost pokazala je ovih dana da ima još onih koji će nakon razgovora sa nama reći istinu na najvažnijim adresama širom sveta. Svega ovoga, naravno, ne bi ni bilo da se narod u Crnoj Gori nije, mirno i hrabro, uspravio i rekao da se ne boji i da ne da svetinje - poručuje Backović.
 

Činjenice

Žak Ogar

* Učestvovao je u akcijama spasavanja srpskih civila 1999. na Kosovu
* Angažovao se oko spasavanja srpskih monaha na Kosovu i zaštite pravoslavnih manastira
* Posebno je učestvovao u zaštiti manastira Devič u junu 1999.
* SPC uručila mu je najviši orden Svetog Save zbog ovih zalaganja

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Огар, као частан официр и наш пријатељ, треба да схвати: СРБИ СУ поново на бранику од ФАШИЗМА...Фашизма, који се преобличио у НАТО алијансу да би реакционарна буржоазија имала МОНОПОЛ над светском економијом...! У том смислу: СЛУГЕ ФАШИЗМА, као например: Мило Ђукановић у Црној Гори, сматрају да ДИКТАТУРОМ над српским народом - могу заплашити антифашисте. Ако ико уме да препозна ФАШИЗАМ, то су Срби... И да му се одупре, то су Срби. Остали "братски народи" су махом кукавице и конформисти...Они фашизам дочекују свећем са балкона...И спремни су да му служе верно - " За шаку долара"...!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija