14.03.2020.

19:15

Foto:

Vesti

NASELJAVANJEM MIGRANATA U SRPSKA SELA ZASTRAŠUJETE SRBE! Linta: Skandalozna odluka bošnjačke vlasti u Sarajevu!

- Skandalozna je činjenica da vlast Unskog-sanskog kantona, ali i bošnjačka vlast u Sarajevu, u poslednje dve godine konstatno nastoje da se u srpskim selima nasele migranti s ciljem zastrašivanja preostalih Srba, sprečavanja povratka proteranih Srba i uzurpacije i otimanja srpske zemlje i druge imovine - naveo je Linta.

Stalni pokušaji zvaničnog Sarajeva i Bihaća da nasele migrante u napuštena srpska sela je, smatra Linta, jedan u nizu dokaza da "bošnjačka vlast na svim nivoima nije odustala od politike cementiranja etničkog čišćenja Srba koji su za vrijeme građanskog rata proterani sa svojih vekovnih područja".

SRBI U OKOLINI BIHAĆA NA NOGAMA! Vlasti Federacije u selu Lipa podižu migrantski centar, cilj je - DA SRBA OVDE VIŠE NE BUDE!

 



Linta traži od Ministarstva spoljnih poslova Srbije da Minstarstvu spoljnih poslova BiH saopšti stav da je neprihvatljivo da se u srpskim naseljima u Federaciji BiH formiraju Centri za migrante.

Srbija se snažno zalaže za dosledno poštovanje univerzalnih vrednosti kako što su ljudska prava, vladavina prava i prava manjinskih naroda, a ne za jednostrane akcije koje neće donijeti nikome ništa dobro.

- Zbog toga je važno da se insistira da nadležni organi u Sarajevu i Bihaću ponište sve odluke i zaključke čiji je cilj nasilno naseljavanje migranata u srpskom selu Lipa i nizu drugih srpskih sela, kao što je Medeno polje i brojna druga. Važno je istaći da se radi o grubom kršenju Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma čime se širi strah, nepoverenje, povećavaju tenzije i produbljuju podele između srpskog i bošnjačkog naroda - naveo je Linta.