10.04.2020.

19:06

Foto:

Vesti

SRPSKA LISTA ZAHTEVA: Hitno smeniti Rašića!

Srpska lista u saopštenju ocenjuje da će razrešenjem optuženog Rašića, Aljbin Kurti imati priliku da u praksi demonstrira borbu protiv korupcije i kriminala.

- Današnje podnošenje optužnice od strane Specijalnog tužilaštva protiv Rašica, a u vezi sa krivicnim delom zloupotrebe službenog položaja i sumnje u korupciju zahteva najhitnije reagovanje nadležnih institucija, a posebno razrešenog premijera Aljbina Kurtija - ističe se u saopštenju.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ĐILASOVOG PULENA NA KiM! Bivši ministar lažne države Nenad Rašić optužen za zloupotrebu službenog položaja!

 



Kurti je, podsećaju u SL, u svojim političkim porukama više puta govorio kako nikada neće dozvoliti da u njegovom kabinetu budu ljudi koji se sumnjiče za korupciju, niti da ce takve ikada imenovati na bilo koju funkciju.

- Ovo je prilika da Kurti na delu, pri kraju svog mandata pokaže doslednost u svojim politickim stavovima, te smenom Rašica delimicno ispravi nepravdu koju je naneo srpskom narodu imenujuci ga na mesto direktora kancelarije - navode u SL.

SL dodaje da Rašić nema nikakav legitimitet za tu funkciju, posebno imajući u vidu da je osvojio svega 0.08 odsto glasova, čime je, kažu, glasovima srpskog naroda na izborima politički poražen.