• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

10.04.2020

17:49

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ĐILASOVOG PULENA NA KiM! Bivši ministar lažne države Nenad Rašić optužen za zloupotrebu službenog položaja!

Politika

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ĐILASOVOG PULENA NA KiM! Bivši ministar lažne države Nenad Rašić optužen za zloupotrebu službenog položaja!

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo podnelo je optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv 19 lica, među kojima su i bivši ministri u Vladi tzv. Kosova Nenad Rašić, Mimoza Ljilja Kusari, Dardan Gaši, Besim Bekaj, prenosi Indeks onlajn

Ostali optuženi, takođe za krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“  su F.H, A.Đ, F.C, M.R, A.N, F.K, I.I, G.J, B.B, G.Š, N.H, A.A, B.H, K.B i L.F.

Specijalno tužilaštvo izveštava da su optuženi B.B. Predsednik vladinog Odbora za privatizaciju M.K., N.R., D.G. i L.F. članovi vladinog Odbora za privatizaciju  u svojstvu službenih lica, omogućili materijalnu korist drugoj osobi i premašili svoje nadležnosti.

Ta lica su postupala u suprotnosti sa njihovim dužnostima i pravima koja su definisana kao članovima Odbora, jer su 08.05.2013. godine jednoglasno glasali da hidroelektrane koje proizvode električnu energiju kao: hidroelektrana Ljumbardi, hidroelektrana u Burimu, hidroelektrana Radavc i hidroelektrana Dikance, treba da budu privatizovane od strane "Ljimak-Calik".

Po optužnici se nastavljaju zloupotrebe i prekršaji u vezi tih hidroelektrana jer je imovina trebalo da ostane  u okviru KEK i pod koncesijom te je ta energetska korporacija kao i vladi i akcionara lažne države Kosovo, ostali uskraćeni za mesečnu zakupninu za preostale periode koncesije u iznosu od 1.054.000,00 evra, koji je trebalo biti uplaćen KEK-u, a ne privatizacionom preduzeću.

KURTI NAGRADIO ĐILASOVOG SRBOMRSCA RAŠIĆA ZA OTVORENU KAMPANJU PROTIV SRBA NA KiM! Visoka funkcija u znak zahvalnosti za odbranu ŠIPTARSKIH INTERESA! (VIDEO)

 

 

Podsećamo, bivši ministar u Vladi lažne države i predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić  blizak je sa liderom dela opozicije SzS Draganom Đilasom, koji ga je i podržao na poslednjim izborima u južnoj srpskoj pokrajini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija