03.06.2020.

23:00

Foto:

Vesti

SRAMOTA STRAŠNO LICEMERJE TELEVIZIJE N1! Vučićev spot im nije smetao kad su uzimali pare!

Televizija N1 emitovala je od petka do ponedeljka predizborni spot liste "Aleksandar Vučić - za našu decu" tačno 11 puta i za to od SNS uzela velike pare.

Tek nakon toga, Ralf Mentju, direktor TV N1 iz Luksemburga (!?!), poslao je dopis Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i zatražio da spot bude zabranjen zbog navodne zloupotrebe dece. Njegov zahtev članovi REM prihvatili su i preglasavanjem (pet za zabranu, četiri protiv) zabranili Vučićev spot, mada prethodno nikada nisu reagovali kada su predizborne spotove sa decom snimali i emitovali Dragan Đilas, Boris Tadić, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović...

OVDE JOŠ ODLUČUJE STRANI FAKTOR, PRIMER JE ZABRANJEN VUČIĆEV SPOT! Selaković: Izborićemo se mi i sa tim, NEĆEMO ODUSTATI OD BORBE ZA NAŠU DECU!

I ĐINĐIĆ JE KORISTIO DECU U POLITIČKE SVRHE, ALI MU SPOT NIJE ZABRANJEN! Pogledajte video Demokratske stranke snimljen u kampanji 1993. godine! (VIDEO)

Uzeli veliku lovu

Niko juče u TV N1 nije hteo da nam kaže koliko su para tačno uzeli od SNS za emitovanje spornog spota pre zabrane i kako to da spot baš nikome u N1 nije smetao kada je trebalo da se na njemu masno zaradi. Takođe, u ovoj televiziji niko nije znao ni da nam objasni zašto je tačno zahtev za zabranu spota podneo njihov direktor, Amerikanac iz Luksemburga, i zašto to nije uradio neko od direktora ili urednika iz Beograda.

Ovim povodom objašnjenje smo pokušali da dobijemo i od direktora TV N1 Jugoslava Ćosića. Kada je čuo naša pitanja, Ćosić je, međutim, naprasno ućutao:
- Nemam nikakav komentar za vas... - kratko nam je poručio pre nego što je prekinuo vezu.
Podatak o cenovniku političkog marketinga na TV N1 nije moguće saznati na zvaničnom sajtu ove medijske kuće, jer u segmentu "marketing" ne postoji takav podatak, već isključivo mejl adresa za slanje upita.

Informer

Izborićemo se i s tim

Na drugoj strani, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ocenio je da se na primeru zabrane predizbornog spota SNS jasno vidi da strani faktor nastoji da i dalje odlučuje o stvarima u Srbiji.
- Strani faktor još ovde, nažalost, odlučuje... REM je po predstavci nekog Ralfa Mentjua - čoveka iz Luksemburga i direktora u 'Adrija njuz kompaniji', koja je vlasnik N1 - zabranio naš spot u kojem se predsednik pojavljuje sa jednom divnom devojčicom!? Na primeru tog spota se vidi da strani faktor nastoji da odlučuje o stvarima u Srbiji. Jedna od ključnih ciljeva politike predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića jeste da od Srbije svakoga dana stvara sve suvereniju, ozbiljniju i nezavisniju zemlju. Izborićemo se mi i sa ovim, nećemo odustati da se borimo za budućnost za našu decu - rekao je Selaković.