• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.06.2020

19:54

I ĐINĐIĆ JE KORISTIO DECU U POLITIČKE SVRHE, ALI MU SPOT NIJE ZABRANJEN! Pogledajte video Demokratske stranke snimljen u kampanji 1993. godine! (VIDEO)

Politika

I ĐINĐIĆ JE KORISTIO DECU U POLITIČKE SVRHE, ALI MU SPOT NIJE ZABRANJEN! Pogledajte video Demokratske stranke snimljen u kampanji 1993. godine! (VIDEO)

Podeli vest

Ovako je izgledala kampanja za republičke izbore 1993. godine. Doktor Zoran Đinđić, kandidat Demokratske stranke, snimio je predizborni spot sa sinom Lukom koji tada nije imao ni godinu dana. Ovaj spot niko nije zabranio

Spot liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" u kojoj predsednik Srpske napredne stranke razgovara sa devojčicom, izazvao je veliku pažnju javnosti, a TV N1, tačnije njen direktor iz Luksemburga Ralf Metni, zatražio je da se ovaj spot zabrani zbog navodne zloupotrebe dece u političke svrhe.

Regularno telo za elektronske medije odmah je zabranilo ovaj video.

 

 

Podsetimo se predizborne kampanje za republičke izbore 1993. godine kada su prvi put korišćena deca u spotovima neke stranke.

Zoran Đinđić, kandidat Demokratske stranke, snimio je video u kojem šalje poruku biračima, držeći u naručju sina Luku koji je tada imao između šest i devet meseci.

 

Pogledajte kako je to izgledalo.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni bot

pre 3 godine

Alo shvatite po zakonu je zabranjeno koristiti decu u politicke svrhe,to sto su drugi koristili nije opravdanje,uzgred u to vreme nije bio takav zakon ali svakako je bilo odvratno kao sto je i ovo sad.

LAKI

pre 3 godine

Па ово је било за време "ДИКТАТОРА СЛОБЕ" па је могло, а ово су сада "демократска достигнућа" које је донео ђинђоли са својим запдним подрепашима и НАТОвцама.

Ja

pre 3 godine

Ne brinite, komunjare, snimljeno je sa idejom da se zabrani, pa da se o tome licemerno ke.nj. Providni ste, i odvratni! Bog vas kleo, pogani izrodi!

Ja

pre 3 godine

Ne brinite, komunjare, snimljeno je sa idejom da se zabrani, pa da se o tome licemerno ke.nj. Providni ste, i odvratni! Bog vas kleo, pogani izrodi!

Rade

pre 3 godine

Pa naravno da je koristio i on i svi ovi izdanici posle njega! Samo zabranjeno Vučiću jer je uradio sve najbolje što je znao i umeo za svoju državu i svoj narod! Jer od nas nije napravio poslušnike i bednike koji rade za tuđe interese. Za interese tajkuna da budu još bogatiji! Ja apsolutno razumem zašto Đilasu i takvi poput njega ne vole Vučića, i svakom normalnom običnom čoveku je to jasno. Zato su ti lopovi toliko nervozni, znaju da i mi znamo!!! Zato smeta spot, smetaju izbori! Gotovi ste tajkuni i lopovi!!!

TT

pre 3 godine

Nije Vucic od nas napravio poslusnike Djilasa ali jeste od nas napravio svoje licne poslusnike koji sluzimo njemu i njegovom bratu tajkunu i ko zna kome jos .. Sta rade i kakvim se kriminalom bave videcemo tek kada olos ode sa vlasti .. Da su bolji od Djilasa i DOS lopova ti isti lopovi bi bili u zatvoru, a ne na ulici! -.-

Penzionerj

pre 3 godine

To nema nigde, da fasisticka strana televizija zabrani nesto najsvetlije u Srbiji a da to neki rem potvrdi potvrdjuje da su neprijatelji Drzave. Pod hitno ih rasformirati. Takva gamad nisu nam potrbna. Sve te koji su na isti nacin reklamirali su njihovi miljenici. Svejedno, deset posto vise glasova dobija Vucic. Posle izbora tu sifrovanu fasisticku televiziju ukinuti.

ponosanS

pre 3 godine

Zamislitecuda, direktor iz Luksemburga zahtevao zabranu spota predsednika Srbije. Direktor kad treba da se mesa u unutrasnje stvari jedne suverene drzave ali kad treba da placaju porez i odgovaraju po zakonu Srbije, tad Srbija nema nikakva prava da im sudi da im naplacuje porez jer su oni strana firma. Ma ko li je izmislio zapadnu demo(n)kratiju i slobodu medija treba ga mrtvog ubiti i spaliti da se ne povampiri. Je li Srbija Luksenburska kolonija da njihove tv rade sta hoce, ne placaju porez ne postuju zakon drzave Srbije i jos odlucuju sta ce ovi u Srbiji da rade. Zaboga ljudi, imamo li mi svoju drzavu i svoje zakone?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija