24.06.2020.

20:00

Foto:

Vesti

ŠIPTARI U PANICI, PLAŠE SE DA ĆE VUČIĆ "POJESTI HOTIJA" U VAŠINGTONU! Tvrda struja iz Prištine ubeđena da je Grenel na strani Beograda, a Hotija optužuje da je SRPSKI ČOVEK!

Grenel je na tviteru napisao da ga je Tači obavestio da otkazuje put, nakon saopštenja Specijalnog tužilaštva.

- Poštujem Tačijevu odluku da ne prisustvuje razgovorima, dok se ne reše pravna pitanja oko optužbi - naveo je Grenel na Tviteru.

POTVRĐENO! TAČI OTKAZAO PUT U AMERIKU! Oglasio se Grenel! (FOTO)

 

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo za Kosovo danas je podiglo otužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva.

Vest da Tači i Veselji neće putovati u Vašington blago rečeno digla je na noge tvrdu liniju u Prištini koja je bliska OVK i koja se zalaže da sa Srbima ne sme biti nikakvog sporazuma, osim da Beograd prizna lažnu državu!

Oni novog premijera Avdulaha Hotija vide kao najslabiju kariku u Prištini. Štaviše, Hoti je bacio krivicu na Prištinu za dosadašnji izostanak dijaloga sa Beogradom, kada je izjavio da je ukidanje reciprociteta uklonilo prepreke dijalogu.

Bivši premijer Aljbin Kurti ga je direktno nazvao "veleizdajnikom"! 

- Hoti je izjavio da je uklonio prepreke za nastavak dijaloga sa Srbijom. Na taj način je okrivio Kosovo za dosadašnji izostanak dijaloga. Tako dobru uslugu Srbiji Beograd nije mogao ni da zamisli. Pored činjenice da će dijalog biti asimetričan, jer ukidanjem reciprociteta od strane Kosova, kosovska strana je okrivila sebe za odlaganje nastavka dijaloga - poručio je Kurti.

ZAŠTO JE OPTUŽNICA PROTIV TAČIJA I VESELJIJA OBJAVLJENA BAŠ SAD? Beogradski advokat objašnjava šta će se dogoditi ukoliko ona bude potvrđena!

 

 

Predsednica parlamenta Vjosa Osmani, koja je odbila da predsedava sednicom na kojoj je izabrana nova prištinska vlada, tvrdi da vlada Avdulaha Hotija u potpunosti zavisi od Beograda.

- Vlada koja u potpunosti zavisi od glasova Srpske liste, što znači Beograda, a koju je obezbedio predsednik Tači, suprotno svojoj ustavnoj ulozi, nikada ne može biti reprezentativna volja naroda - rekla je Osmanijeva.

Kolika je panika u Prištini pokazuje i to što je uoči dijaloga grupa albanskih lobista uputila otvoreno pismo lideru SAD Donaldu Trampu u kome tvrde da Ričard Grenel, specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, favorizuje Srbe i Srbiju.

Informer

Reč je grupi od 165 albanskih lobista, veoma uticajnih u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni traže 'Grenelovu glavu' jer on, kako oni tvrde, otvoreno radi za srpske interese i ne drži stranu lažne države Kosovo! 

Šiptarskoj dijaspori, koja je veoma bogata i jako uticajna u SAD i tamošnjim lobističkim krugovima, očigledno jako smeta to što je na mesto posrednika u dijalogu došao neko ko uvažava i srpske interese i poziciju.