• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2020

16:42

ZAŠTO JE OPTUŽNICA PROTIV TAČIJA I VESELJIJA OBJAVLJENA BAŠ SAD? Beogradski advokat objašnjava šta će se dogoditi ukoliko ona bude potvrđena!

Politika

ZAŠTO JE OPTUŽNICA PROTIV TAČIJA I VESELJIJA OBJAVLJENA BAŠ SAD? Beogradski advokat objašnjava šta će se dogoditi ukoliko ona bude potvrđena!

Podeli vest

Beogradski advokat Branislav Tapušković smatra da je optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija ozbiljna, ali da ostaje da se vidi da li će odgovarati po komandnoj odgovornosti i za zločinačko udruživanje ili za lično izvršenje krivičnih dela pobrojanih u optužnici

Tapušković za Tanjug kaže da je objavljivanje optužnice povezano sa predstojećim pregovorima sa velikim silama o tzv. Kosovu.

Ističe da je važno što je tužilaštvo krenulo od čelnika tzv. Kosova, a ne od brojnih nižerangiranih osumnjičenih, koji su do sada išli u Hag i nije se znalo da li su svedoci ili optuženi.

U narednom periodu će, prema rečima Tapuškovića sud preispitivati optužnicu i odlučiti da li će je potvrditi.

Ukoliko je potvrdi, biće zakazano suđenje, na koje će optuženi morati da se odazovu, ukazao je Tapušković.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu podiglo je danas optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje, objavljeno je na sajtu te institucije sa sedištem u Hagu.

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom terete za skoro 100 ubistava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svašta

pre 3 godine

Pisali ste vi tako i za Haradinaja pa on išao samo da svedoči i dalje on vuče konce i dalje je on tamo kralj...

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TAČIJA I VESELJIJA ZA RATNE ZLOČINE OVK NA KOSOVU I METOHIJI! TERETE SE ZA 100 UBISTAVA, MUČENJE...
Politika

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TAČIJA I VESELJIJA ZA RATNE ZLOČINE OVK NA KOSOVU I METOHIJI! TERETE SE ZA 100 UBISTAVA, MUČENJE...

Portparol Specijalnog tužilaštva u Hagu Kristofer Benet saopštio je danas da je ovo tužilaštvo Specijalizovanim većima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se predsednik Kosova Hašim Tači i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje

24.06.2020

15:52

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija