26.07.2020.

11:31 >> 11:32

Foto:

Vesti

POTVRĐENO PISANJE INFORMERA! SRBIJA KUPUJE LOVCE-BOMBARDERE! Vučić: Pokrenuli smo određene inicijative i jačaćemo vazdušni kapacitet

 

Na pitanje novinara kako komentariše to što hrvatska vlada neće u svom mandatu uspeti da nabavi nove MIG-ove, već će zbog isteka roka trajanja morati da ih prizemlji, predsednik je rekao da to Hrvatsku ne brine, jer njima ima ko drugi da čuva nebo. 

- Mi se sa Hrvatskom ne takmičimo, ali ako dođu u tu situaciju, imaće ko njima da čuva njihovo nebo, oni su članica NATO i imaće ko da im čuva nebo. Kada ste u takvoj situaciji, onda birate hoćete sami da čuvate nebo ili će neko drugi, pa tako i ulažete u naoružanje. Mi smo odlučili da sami čuvamo svoje nebo i tako ćemo da nastavimo.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! VUČIĆEVA BOMBA! Srbija nabavlja 20 bombardera! STIŽE NOVO POJAČANJE ZA NAŠU VOJSKU!

- Mordenizovali smo deo avijacije. Mi smo pokrenuli određene inicijative i jačaćemo vazdušni kapacitet. Moraćemo da ojačamo avijaciju i da kupimo neke od lovačko-bombarderskih aviona, već smo pokrenuli neke korake u tom pravcu. Teško je razvijati skupu lovačku avijaciju, obnovili smo bombarderski deo, imamo 10 "migova 29", uskoro će operativno biti 14, modernizovane "orlove", super G4, međutim, to mora da bude mnogo snažnije. Nabavljamo generaciju aviona 4 i 4 plus i idemo na modernije - rekao je Vučić.

Kako je predsednik Vučić istakao, Srbija će nastaviti sa razvijanjem bombardera i lovačkog dela avijacije, kao i sa najsavremenijim oružjem za PVO.

Podsetio je da domaća vojna i odbrambena industrija proizvode Lazara, Noru, Miloša, te dodao da će biti izdvojena dodatna sredstva za tu industriju.

- Naručli smo i narednih dana biće najveća narudžbina Vojske Srbije od domaće industrije - rekao je Vučić.