• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

25.07.2020

17:01

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! VUČIĆEVA BOMBA! Srbija nabavlja 20 bombardera! STIŽE NOVO POJAČANJE ZA NAŠU VOJSKU!

Politika

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! VUČIĆEVA BOMBA! Srbija nabavlja 20 bombardera! STIŽE NOVO POJAČANJE ZA NAŠU VOJSKU!

Podeli vest

Naša država zatražila od SAD da kupi lovce bombardere. Ako nas Amerikanci odbiju, nabavićemo ruske avione "suhoj-25". U Vladi tvrde da imamo obezbeđene pare za ove letelice

Država Srbija je od Sjedinjenih Američkih Država zvanično zatražila odobrenje za kupovinu 20 lovaca bombardera, ekskluzivno saznaje Informer!
 

Kako tvrde naši odlično obavešteni izvori, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića odlučeno je da se maksimalno ojačaju potencijali Vojske Srbije i da se posle nabavke ruskih "migova 29" kupe i čuveni američki bombarderi. Vašington još nije odgovorio na zahtev Beograda, a u slučaju da nas Amerikanci odbiju moguća je i nabavka ruskih bombardera "suhoj-25".
 

Vojni stručnjaci, sagovornici Informera, ocenjuju da će ova nabavka značiti dodatnu vazdušnu podršku trupama na zemlji, pre svega u protivoklopnoj borbi.
 

Podrška trupama na zemlji

Ovom nabavkom ojačao bi se segment neposredne podrške trupama na zemlji, sa posebnim akcentom na protivoklopnu borbu
Vlade Radulović, vojni analitičar


Čeka se "zeleno svetlo"
Prema rečima naših izvora, predsednik Vučić i Vlada Srbije nedavno su u Vašington poslali poverljivi dopis u kome se navodi da je Srbija zainteresovana za nabavku bombardera.
- Naša država želi da nabavi bombardere od SAD, te je od Vašingtona zatražena zvanična ponuda za nabavku borbenih letelica, koje spadaju u sam vrh američke vojne tehnologije. Amerikanci nam još ništa nisu odgovorili... Otvoreno je pitanje da li će oni biti voljni da nam prodaju te avione, s obzirom na našu jaku vojno-tehničku saradnju sa Ruskom Federacijom - prenosi naš izvor iz bezbednosnih krugova, koji je zbog "osetljivosti" teme insistirao na anonimnosti.


Naš sagovornik dodaje i da Beograd ima "plan B" u slučaju da Amerikanci ne budu želeli da sarađuju sa Srbijom.
- Ukoliko Vašington ne bude dao "zeleno svetlo" za ovu nabavku, država će se najverovatnije obratiti Moskvi. Ruska Federacija ima odlične bombardere "suhoj-25", koji u poslednjim, modifikovanim verzijama nimalo ne zaostaju za američkim letelicama. Dakle, ako neće Amerikanci da nam izađu u susret, verujem da Rusi hoće... - ističe Informerov izvor, koji nije mogao da priča o ceni ovih letelica.


I dok niko u vrhu vlasti juče nije želeo zvanično da govori na ovu temu, vojni analitičar Vlade Radulović kaže da nema dileme da je jako dobro to što se ide u dalje jačanje našeg Ratnog vazduhoplovstva.
- Ključna stvar u eventualnom aranžmanu sa SAD jeste prelazak na zapadnu tehnologiju. Na drugoj strani, nabavkom aviona "suhoj-25" jačao bi se segment neposredne podrške trupama na zemlji, sa posebnim akcentom na protivoklopnu borbu i dejstva po utvrđenim položajima protivnika - naglašava Radulović.

Moj ugao

MITAR KOVAČ
EVROAZIJSKI BEZBEDNOSNI FORUM

Ovakve informacije mogu biti posledica delovanja različitih međunarodnih lobija i velikih sila. Sukobljenost interesa velikih sila na Balkanu je sve veća. 


"Pametni avion"
Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da bi Srbija trebalo da nabavi moderne avione "pametne generacije".
- Ono na šta moramo da obratimo pažnju kao država jeste kompatibilnost vojne opreme koju nabavljamo i koju želimo da nabavimo sa onom koju već posedujemo. Samo tako će nam svi operativni sistemi funkcionisati kao celina - naglašava Petrić.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Niški

pre 3 godine

Nema sumnje,postajemo sila u regionu. Vojni i ekonomski potencijal.

Rade

pre 3 godine

Samo komentar na ova tri negativna glasa: "mogu samo da nas mrze, oni što nas ne vole"! A da nam pljunu pod prozor! Živela Srbija! A vi koji mrzite uspešnu Srbiju, uživajte u svojoj mržnji! Mi vas ne mrzimo, žalimo vas zbog te vaše dijagnoze! Pozdrav svima!

zoran

pre 3 godine

dobar dan rade.ocito vas je vaš miljenik preparirao.dali vi svi ovde znate sta znaci nabaviti 20.takvih aviona.po ovim kometarima ocito neznate.cena takvih aviona se krecu oko 2-3.milijarde dolara a mozda i vise zavisno od opreme.a celi budzet srbije za jednu godinu je 10.milijardi.to znaci da cete jesti korenje jer je to petina budzeta a ameri ne daju robu bez novca.znaci vas veliki vodja sto bi nas narod rekao lupa ko picka po samaru. drugo,ako ne daju ameri robu, hoce da kupi su 25.jel znate koja je to kanta uopste?neznate,zato i lupate.prosto to vam kao da hocete da kupite babu samo malo ulepsanu,nova frizura i novi zubi ali unitrasnjost trula.niko,ama bas niko vam nece prodati najnovije verzije naoruzanja vec ce vam uvaliti staru generaciju za veliku lovu.ocito se sprema veliko pranje novca,ili ti kradja.i trece,napokon vec jednom trebamo se odluciti ili zapad ili istok,jer svu tu tehniku treba usaglasiti.ne mozes da imas ruski radar za osmataranje i navodjenje a da imas f-16,to ne ide niti ce ici,jer da baba ima muda bila bi deda.zato vas sve lepo molim ne lupajte i ne kometraisite po naredbi vaseg dragog vodje vec se malo raspitajte i informisite pa onda kometrarisite.srdacan pozdrav,

M Novosel

pre 3 godine

Niški: Da nam jke ostala bivša vlast, danas bi od vojske samo imali vojni orkestar.

NEBOJŠA

pre 3 godine

А И ЊИХ БЕЗ ИНСТРУМЕНАТА !!

Vera

pre 3 godine

Video bi ti silu i vojnu i ekonomsku da eto samo EU dozvoli Hrvatima i Crnogorcima da ti lupe takse ovako ko Albanci da ti zatvore svoje morske luku....

Saradžogla

pre 3 godine

Ја сам неки фактор у СНС и,верујте ми,срамим се због глупости које читам!Не дај боже да неки наш ,,гаврило упрска'' ... ГОТОВИ СМО! Војска Бугарске би прва кренула ... Не верујете?Зато што не знате шта су српски жандари за време Обреновића учинили када су упали у бугарско село јурећи шверцароше!

Nena

pre 3 godine

Svako ulaganje u vojsku se isplati,oni su nasa zastita.

Mala plava

pre 3 godine

Srbija ide u korak sa ostalim zemljama a vojno naoruzanje je znak jačine jedne zemlje i njenog sigurnog razvoja.

Dusan

pre 3 godine

Jos jedna velika i vazna vest za nasu zemlju,nikada se nije ulagalo u vojsku kao danas

Sandra

pre 3 godine

Srbija ulaze u jacanje nase vojske kako bi Srbija bila spremna da zastiti svoj narod i svoju zemlju.

Milica

pre 3 godine

Srbija nastavlja sa daljim osavremenjavanjem avijacije koja je do pre nekoliko godina bila pred gašenjem.

Marko

pre 3 godine

Ovom nabavkom postali bismo navjeca vojna sila u ovom delu Evrope.

Tanja

pre 3 godine

Pojacanje za nasu vojsku apsolutno zasluzuje sve cestitke i pohvale.

Truman

pre 3 godine

Svaka cast predsedniku. Ovo je jako dobra vest za srpski narod jer jedino jakom vojskom mozemo ocuvati mir i bezbednost.

Miroslav Stamenković

pre 3 godine

Ovo je veliki uspeh za našu zemlju. Srbija ima čime da se ponosi a to su upravo ovi avioni postaćemo najači u regionu.

Kosta Botorić

pre 3 godine

Svaka čast za predsednika i za našu Vojsku. Ponosan sam kada vidim da se ulaže i oprema vojska. Svaka čast samo tako nastavite. Puna podrška!

Rada

pre 3 godine

Nastavljamo dalja ulaganje u nasu vojsku i njeno jacanje.

Aaaa

pre 3 godine

Napredna i stabilna vojska oslikava sigurnost i bezbednost naše države. Tehnička osposobljenost vojske Srbije je na zavidnom nivou.

Lena

pre 3 godine

Ulaganje u vojsku se uvek isplati. To je ulaganje u sigurnost i bezbednost nase zemlje i naseg naroda.

Mara

pre 3 godine

Republika Srbija održava vojnu neutralnost, i radi na modernizaciji svoje vojske.Jaka drzava mora da ima i jaku vojsku.

Sara

pre 3 godine

Srbija treba da je opremljena najboljom opremom da bi mogla da zastiti svoje gradjane.

Av

pre 3 godine

???????????????????Kao i oni ,,nevidljivi,, ruski tenkovi. Samo je je jedan parkiran ped Zvezdin stadion.???????????

Mare

pre 3 godine

Vec smo oadvno pokazali i dokazali a i neprestno radimo to isto da Srbija ima jednu od vodecih vojnih sila u regionu.

thomas

pre 3 godine

Treba uzet za pocetak min. 6-8 Jak-130 ili M-346 (talijanski) umjesto americkog T-7 RED HAWK. Zamjena za G-4 Super Galeb i J-22 Orao. Ja bi uzeo Jak-130 (sa izraelskom modernizaciom) kao napredni skolski i kao lakog lovca-bombadera.

Aleksa

pre 3 godine

Ni manje ni više nego 20kom.Da niste malo preterali?

Aco

pre 3 godine

Boeing-saab t7 nije bimbarder vec trenazni avion. Ako je tacno to necemo da dobijemo godinama.

ana

pre 3 godine

svaka čast, nikad niko nije ovliko ulagao u Vojsku kao što sada ulaže

Lela

pre 3 godine

Danas trebamo da budemo ponosni na nasu vojsku. Ova oprema ce im veoma znaciti.

vanja

pre 3 godine

Jaca nasa vojska, bravo za sve nase mlade i hrabre ljude

Joca

pre 3 godine

Sve pohvale za ulaganja u Vojsku Srbije. Danas smo jedna od vecih sila opremljena najsavremenijom vojnom opremom.

Mila

pre 3 godine

Vojska Srbije nikad nije bila jaca ni modernizovanija. Ponosni smo na nasu vojsku!

BozaB

pre 3 godine

Srbija se naoruzava jer je naoruzana i jaka vojska garant mira na Balkanu.

Toma

pre 3 godine

Definitivno cemo imati najbolju vojnu avijaciju u regionu i trebamo biti ponosni na sve sto je predsednik Vucic uradio za vojsku republike Srbije!

SNS

pre 3 godine

Vučić ide na soluciju da Ameri odbiju, pa onda pregovarati o polovnim SU25, sa Rusima. Američki jurišnik A—10, je u klasi sa SU25, tako da je verovatno mislo na njega.

dusan

pre 3 godine

T7 nije bombarder vec trenazni avion za obuku pilota lovaca pete generacije f22 i f35.Inace vrhunski avion,koji tek treba da se proizvodi,bolja opcija od zastarelog jurisnika su 25.Dobra opcija je 10 mig35 i 10 jak130.Pozdrav.

Vuk

pre 3 godine

Ovako se bori za svoju državu, za svoj narod ! Srbija postaje najjača vojna sila regiona i šire zahvaljujući konstantnoj modernizaciji vojske i njenog kadra !

NEBOJŠA

pre 3 godine

ИНТЕРЕСАНТНО. нико не помиње КОЈЕ ТО АВИОНЕ -БОМБАРДЕРЕ тражимо од американаца?за руске се зна су-25,а који су то амерички ?

alex zivko

pre 3 godine

Ko ZELI MIR! SPREMA SE ZA RAT!!zasto je to tako da svako ko hoce rat gleda na cenu dali se isplati da napadnes jaku drazavu ili je laka meta sa slabu vojsku sve zapadne drzave imaju jaku vojno industriju i jaku vojsku svih sto kazu kao jeremic dilas itd moraju da priznaju da nemci francusi imaju mocnu vojsku

Sparta

pre 3 godine

Mi trebamo kupiti Ruske bombardere ili avione novije generacije od Rusa. Jer vec imamo izgradjenu infrastrukturu u tom pravcu.. kupovina zapadnih aviona ili bilo cega nece nam pomoci, ameri tu uvijek mogu zvrčke praviti ( neće protiv sebe )!!! A kupovinom od Rusa mi to sve mozemo fino uvezati u sistem i svi i sve ce raditi kao jedan ili ce raditi kao sat !!! Znači, ništa zapadno ( SAD - NATO ), to su nam neprijatelji !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija