29.11.2020.

20:03

Foto:

Vesti

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU: Do 15. decembra gotovi radovi! A u Batajnici prvi pacijenti za tri, četiri dana! (VIDEO)

Predsednik je prvo obišao radnike i zahvalio im se što se bore za svoju zemlju. Naglasio je važnost ove bolnice, jer raste broj zaraženih u centralnoj Srbiji, pa su ti kapaciteti preko potrebni.

- Ova bolnica bi trebalo da bude gotova do 15. decembra, to nije nimalo lako i jednostavno, prvi put se susrećemo sa ovako nečim. Za tri, četiri dana krećemo sa prijemom prvih pacijenata u Batajnici. Od petka ujutru možemo da primimo 800 pacijenata, a ovde bi trebalo da primimo oko 500 pacijenata. Hvala lekarima u Kruševcu, neki su bili i zaraženi, a i danas žele da pomognu svojim kolegama i spasavaju živote. Žao mi je što u ono vreme kada smo završili sa kovidom, nisam rekao da se izgrade tri bolnice - rekao je Vučić.

Predsednik je odgovarao na pitanja novinara i tom prilikom objasnio i današnju promenjenu odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora, a više o tome pročitajte OVDE.

- Mislim da su moja deca pre svega dobra deca, a to što ih neko zove paščad, ja ih svakako volim najviše. Ja njih pitam da mi pokažu svoje izgrađene bolnice, gde bismo lečili ljude da nismo izgradili Klinički centar u Nišu, a sad radimo velelepni KC u Beogradu od 147 miliona, pa u Novom Sadu, bolnica u Prokuplju... Vidite kolika su ulaganja. Očekujem da pre kraja godine još malo spustimo stopu javnog duga. Ukoliko budemo morali da zatvaramo nešto, pronaći ćemo način da pomognemo ljudima u sektorima usluga, da li uplatom još jednog minimalca, ili videćemo kako. Mi smo uvek uštedeli nešto i čuvali za crne dane - rekao je Vučić.

Izgradnja bolnice u kasarni "Rasina" pocela je 10. avgusta, vrednost radova iznosi oko dve milijarde dinara i raspolagace sa 500 ležajava, uz intenzivnu negu.

U društvu predsednika radove obilaze ministar odbrane Nebojša Stefanovic, ministar zdravlja Zlatibor Loncar, direktor BIA Bratislav Gašic i gradonacelnica Kruševca Jasmina Palurevic.

Bolnica u Kruševcu je jedna od dve koje će biti napravljene za samo cetiri meseca.

Kovid bolnica u Batajnici, kapaciteta 800 ležajeva, bice otvorena u utorak.
 

Predsednik je ranije rekao da se očekuje da će ova bolnica biti gotova za 20 dana.