28.01.2021.

12:09

Foto:

Vesti

VELIKO PRIZNANJE VUČIĆEVOJ POLITICI! Srbija u borbi protiv korone ISPRED AMERIKE, NEMAČKE, ŠVAJCARSKE I ENGLESKE...

Srbija, mala i siromašna zemlja, koja nije članica Evropske unije, zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića protiv korone se bori bolje od velikih i bogatih zemalja EU, pokazala je lista koju je objavio ugledni institut Lovi iz Australije.

Prestižni institut je u svom istraživanju obuhvatio 100 država u kojima su podaci javno dostupni.

Srbija se našla na sredini tabele, tačnije na 51. mestu, a iza nje se nalaze Mađarska, Švajcarska, Hrvatska, Nemačka, dok su Sjedinjene Države na samom začelju tabele.

Informer

Srbija bolja od Evropskih zemalja

Praćeno je šest kriterijuma – potvrđene slučajeve zaraze, smrtne slučajeve, stopu zaraženih i umrlih na milion ljudi, odnos zaraženih i testiranih i broj testiranih na hiljadu stanovnika.

U borbi protiv pandemije Srbija je jedina u Evropi svojim građanima ponudila tri različite vakcine i  ni u jednom trenutku nije došlo do zastoja vakcinacije građana.

Amerikanci među pet najgorih

Na lestvici od 1 do 100 listu prvi je Novi Zeland koji je zatvorio granice, veoma rano uveo karantin i masovno testiranje.

Najlošije stoji Brazil koji ima samo 4,3 boda, a prate ga Meksiko (6,5), Kolumbija (7,7), Iran (15,9) i Sjedinjene Države (17,3).

Informer

Amerika na kraju tabele

Ističe se i relativno nizak plasman Francuske, Belgije, Holandije i Španije, koji su na tabeli iza 70. mesta.

Istraživači centar osnovao je u aprilu 2003. godine, jedan od najbogatijih državljana Australije, Frank Lovi, kako bi se iz australijske perspektive sprovodila originalna istraživanja relevantna za politiku o međunarodnim političkim, strateškim i ekonomskim pitanjima.