07.02.2021.

11:49

Foto:

Vesti

SADA JE JASNO DA IM NIJE CILJ SPORAZUM VEĆ DA DO KRAJA PONIZE SRBIJU! Vučić o Bajdenovoj želji za međusobnim priznanjem Srbije i takozvanog Kosova!

Vučić kaže da je bilo pokušaja da se "međusobno priznanje" nametne kao konačno rešenje i u Vašingtonu, a već im je, kako kaže, rekao šta o tome misli. Isiče da mu je posao da štiti srpske nacionalne interese i da je Sretenje za nas mnogo važnija stvar od albanskih i američkih želja.

- Dobio sam čestitke, hvala mu za čestitku. Što se tiče priznanja to ne stoji ni u jednom aktu. Mi razumemo da je to nova američka politika, bilo je pokušaja da se ta sintagma nametne da je to nešto što treba da prihvatimo. U lice sam im rekao šta mislim o tome i moj odgovor se neće promeniti.  Šta bih mogao da uputim kao čestitku za 4. juli, mnoge mi ideje padaju na pamet, ali računam da je moj posao da štitim i čuvam interese Srbije. 

- Jasno je da oni hoće potpuno poniženje Srbije, i na tu vrstu poniženja, a to sam rekao i u Beloj kući, što se tiče Haradinaja i činjenice da mi preti rušenjem - to je uredu. Obeća je i da će da me obori do Svetog Nikole 2019. kada su bili protesti u Beogradu. 

- Nemam ništa protiv da oni nešto žele. Želimo i mi, ali imamo različitu realnost i slobodarsku tradiciju, a sa druge strane, moramo da priznamo da će američka spoljnopolitička inicijativu ići u tom pravcu da Kosovo bude nezavisno - kaže predsednik. Dodaje da je važno da čuvamo mir i da ne odgovaramo srce, jer bi u tom smislu, imao šta da odgovori. Suzdržava se, kaže, jer takvi odgovori ne bi doneli mnogo sreće Srbiji.

Informer

Aleksandar Vučić

Kada je reč o pretnjama Ramuša Haradinaja, Vučić kaže da ne misli da laže kada govori do ujedinjenu sa Albanijom i da je reč o opasnom čoveku, o čemu smo se već uverili više puta.

Na pretnje da će da ga obore, kaže da je to već čuo, da je to moguće, ali da ćemo videti da li će se desiti. Reč je, kako kaže, o ozbiljnom političaru i vrlo opasnom čoveku.

- Uvek je moguće, a da li će da se dogodi, to ćemo da vidimo. Ja sam suviše mali da bih mogao da se suprotstavljam svima u okruženju koji žele kraj Srbije ili najvećoj svetskoj sili koja zahteva međusobno priznanje. Pozvao bih Srbe na KiM, onima kojima daju da učestvuju na izborima, pozivam ih da izađu i glasaju za Srpsku listu - poručio je Vučić.

Predsenik je i pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji, one kojima dozvoljavaju da galasaju, da izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu. On je rekao da je očigledno da se stvari oko Kosova i Metohije komplikuju, kao i oko Republike Srpske.