• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.02.2021

08:02

SKANDALOZNA "ČESTITKA" BAJDENA! Želi Srbiji "uzajamno priznanje" sa lažnom državom Kosovo!

Politika

SKANDALOZNA "ČESTITKA" BAJDENA! Želi Srbiji "uzajamno priznanje" sa lažnom državom Kosovo!

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je povodom Dana državnosti skandaloznu "čestitku" predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U njoj posle protokolarne, kurtoazne izjave "najlepših želja" poručuje da Srbiji želi i "uzajamno priznanje" sa "Kosovom"!?!

Ova čestitka je konkretniji dokaz strašnog scenarija koji se u Vašingtonu sprema Srbiji.

Sada jasno vidimo na šta je predsednik Vučić mislio kada je rekao da je pred Srbijom najtežih šest meseci tokom kojih će Beograd biti izložen do sada neviđenim pretnjama i pritiscima.

Evo kako je Bajden čestitao Dan državnosti


"U ime američkog naroda, upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara", kaže se u cestitki.

Bajden je istakao da, imajući u vidu 140 godina partnerstva dveju zemalja, SAD ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti.

"I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi", naveo je predsednik SAD.

On je posebno istakao podršku SAD postizanju "sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji s Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje".

"Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svetska rata i mi izuzetno cenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima. Takođe cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije kovid-19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana", naveo je Bajden.

"Radujem se saradnji sa Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik“, zaključio je predsednik SAD.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stojan

pre 3 godine

To je vise konkretni dokaz da taj ne zna sta govori i da je totalno spreman za mentalnu instituciju. Niko nije ovlascen da preda nikome parce zemlje Srbije, niko ni ne sme to da uradi. Ako iko i uradi mora se proglasiti nevazecim.

Bratislav

pre 3 godine

Мени само није јасно ко полаже наде у каубојску државу звану америка. Исти су били, исти ће остати, ма ко да им је председник.

Pera

pre 3 godine

Ja ne znam šta se diže tolika buka oko KiM i ove Bajdenove izjave, uostalom to je bilo za očekivanje, a i KiM "DE FACTO" nije više naše i nikada nema ni da bude ( osim ako nekim čudom za jednu noć svi albanci na KiM nestanu), i svi koji govore da nije tako, prosto naprosto lažu i sebe i druge. Mi u stvari samo odlažemo "DE JURE" priznanje za neko vreme ( Predsednik Vučić nema da prizna dok je njegov mandat u toku, a za one posle... e jedan od njih će morati...)

Jovan

pre 3 godine

De fakto i de jure,Kosovo je okupirano i oteto,a legitimitet stanja bi bio priznanje tz države.Zabole amere i nemce za albance i srbe,cilj su rude,strateška pozicija,duboka luka Drač itd.Priznanja nema i narod referendumom da odluči,jer pitanje je hoće li priznati druge svetske sile to stanje.Tako da vaš komentar ide u prilog okupatorima i nadam se da uviđate da grešite.

Stojan

pre 3 godine

Nema tog referenduma koji moze da preda zemlju okupatorima. Ako je okupirana, doci ce vreme da se oslobodi i to je zavrsena prica. Ako neko ne moze bez EU neka se tamo i seli a drzava Srbija i treba da se priblizi prijateljskom narodu. Jedno sto sam siguran je da bi Srbija trebalo da postane deo Rusije ako je Rusija hoce. Onda bi bili sigurni i niko nebi smeo da dira Srbiju.

kosovojesrpsko

pre 3 godine

Ne lupaj. Zasto onda njihovi politicari placu i mole Vucica da im da Kosovo i Metohiju. Zato sto su svesni da to nije njihovo, trenutno je pod okupacijom i protektoratom stranih sila, ali ono je srpska kolevka, srpska grobnica pa koji lud srbin prodaje kolevku svojih unuka i grobnicu svojih predaka. Ovo ludo vreme ce proci i trenutne sile ce proci, svako zemaljsko je kratkog veka a Kosovo i Metohija nikad nece proci, to je srpski Jerusalim. Sto jevreji Jerusalim ne prepuste palestincima? Sto zapad ne trazi to? Sto turci drze pola Cipra i nikom ne pada na pamet da trazi od turaka da priznaju da je Cipar grcki ali da tu zive i turci. Samo se srbima i rusima brani da brane svoju zemlju i svoj integritet. E pa i ovima ce kraj, albanci ce sami otici tamo odakle su i dosli, nemaju vise sta da pljackaju i otimaju.

trolci

pre 3 godine

Može priznanje ALI UZ ZAMENU za REPUBLIKU SRPSKU

Miroljub

pre 3 godine

E moj Pero, ako ti neko uđe u kuću i jednostavno te istera iz nje onda de facto to nije više tvoja kuća. Logika ti je izdajnika i kukavička. To je čoveče SRBIJA. De facto nisi ti Pero Srbin, ti si...... Ma jasno je šta si.

milosobilic1389

pre 3 godine

Ти можеш да ми украдеш ауто... Можеш и да га возиш... Да га "пуниш" на свим "Шеловим" пумпама... Али, када дође време за РЕГИСТРАЦИЈУ И ПРОДУЖЕТАК "САОБРАЋАЈНЕ" ДОЗВОЛЕ, ништа не можеш да урадиш .... - без претходне сагласности ( ПОТПИСА! ) власника...! То је поента ... - и са српским Косовом...! Искрено, .... Надам се да си бар мало разумео о чему ти говорим...?

XXL

pre 3 godine

Razmišljaš i govoriš k'o albanac/i. I oni smatraju što silom otmu da je njihovo, a pogotovo ako ubiju toga od koga su nešto oduzeli ili oteli.

dera

pre 3 godine

Bilo je Turaka pet vekova i to u mnogo vecem broju od albanaca pa od toga nema nista . I jos nesto zasto traze od nas to za sta oni a i ti vidim tvrdite da je njihovo , ako je njihovo sto ga traze ??? A za tebe preporuka , ako imas bilo sta svoje davaj , poklanjaj ,.... Da je bilo tokom istorije takvih " darodavaca" kao sto si ti pa gde bi se ti rodio i evo danas poklanjao to isto ?

sinisaTepac

pre 3 godine

Да ли знаш несрећниче, да би признање Косова аутоматски значило АБОЛИЦИЈУ за Хашима Тачија и све злочинце ОВК-а...?

Borac R SRPSKE

pre 3 godine

Vucicu oslobodi se dodika manj ces pritisak imati na svoju drzavu. Postuj narod R Srpske a ne samo svog mileta.

milankukic

pre 3 godine

hvala na lepim cestitkama Bjdena i mi njemu zelimo da Amerika zavrsi kao sto je ona uradila Srbiji da se Amerika raspane pa da vide kakoi je to

Sasha

pre 3 godine

Bilo je jasno kakva je i kakva ce da bude Bajdenova i generalno americka politika prema Srbiji, ali ipak, poslati cestitku u kojoj na neki nacin vise vredjate onoga kome je saljete (i presedniku i zemlji i njenom narodu) nego sto mu to iskreno zelite, je sraman cin i lazno prestavljanje nekog takodje laznog prijateljstva. Da se ne lazemo, Amerika ne zeli dobro Srbiji, a jos manje Kosovu - vec samo sebi. Zamislite kada bi Vucic cestitao Bajdenu i amerikancima 4 Juli i pozeleo im da se medjusebno priznaju SAD i Teksas, koji, kao i jos neke americke zemlje (sada i u proslosti), zele da se otcepe od SAD? Zar ne bi to bilo skandalozno, navredljivo, neprijateljski itd. od strane Srbije? Ili da na pr. Srbija u cestitki prema kinezima takodje pozeli medjusebno priznanje Kine i Tajvana? Niski, stvarno niski udarac Bajdena Vucicu, a prijatelji to ne rade izmedju sebe. Ostavimo problem Kosova i Srbije, to ce biti problem i ubuduce koji kozna kako ce se resiti, a sve to mnogo zavisi i o medjunarodnim svetskim prilikama, a ne samo od Srbije i samog Kosova. Ovde vise govorimo o problemu Amerike da posto-poto zele da ispune samo svoj plan i potrebu nebazirajuci sto pri tome razaraju ostale narode i zemlje, razaraju njihova osecanja, kulture, tradicije, nacin zivota, njihov identitet itd. Makedonija je najbolji primer za taj njihov "rad" - unistenje do korena i uspostavljanje svoj robovlasnicki rezim, principe i zakone.....

Sumadinac

pre 3 godine

AMERI sredite vi prvo vase dvoriste a Srbiju ostavite na miru ,vasa ruka je dosta zakrvavila po svetu tako da je nemozete nikada oprati.

peđa

pre 3 godine

Vučić vodi pametnu i odgovornu politiku kada je u pitanju rešavanje statusa Kosova i Metohije.

Sofija

pre 3 godine

Србија је суврене држава по уставу Србије КИМ део Србије .Никада не ће признати независнот

Devla

pre 3 godine

Moze on da zeli sta god hoce, ali mi se drzimo cvrsto naseg stava, da ga ne priznamo.

Mily

pre 3 godine

Srbija nikada nece priznati nezavisnost KiM, pa ni sto Amerika da to traze od nje! Borimo se da ocuvamo celovitost nase juzne pokrajine i zastitimo nas narod koji tamo zivi i niko nam nece stati na put!

Tanjica

pre 3 godine

Bajden je ovom provokacijom dokazao da mu je cilj da dodje do priznanja KiM i da ga nista drugo ne zanima. Njega ocigledno nikakvi pregovori ne zanimaju.

VLADO

pre 3 godine

VAMA CE RUSI DOCI GLAVE KAO STO SU TO RADILI ISTOCNOM BLOKU.

Marija

pre 3 godine

A polagali smo nadu u Bajdena i evo kako nam se vratilo, znači poseta ranija Bajdena našoj zemlji je imala jasan cilj koji pokušava sada da ostvari preko Prištine.Malo su se preračunali u svojoj nameri.Srbija jeste mala zemlja ali nikako nije sama.

Bocan

pre 3 godine

Želim i ja vama sve nabolje i da Teksas i novi Meksiko vratite Meksiku. Da se razjedini unija i da ste živi i zdravi.

Elena

pre 3 godine

SAD nebi bio toliki da ga nisu nastanili ljudi sa svih strana i sebe prozvali Amerikancima.Kad bi svako otišao iz zemlje iz koje je došao u njoj ne bi ostala nekolicina ljudi a takva se ne bi pitala ni zašta.

petaktrinesti

pre 3 godine

Hvala Bajdenu, i da ga obavestim, Srbija na celu sa Vucicem, nece priznati Kosovo

sava

pre 3 godine

pa nego sta nego je skandalozno, kako ga nije sramota!

Jovanovic Sasa

pre 3 godine

Rekao sam ja da je Tramp mnogo bolji covek od ovog cikice

caca

pre 3 godine

Naslov govori sve,ovo je prava skandalozna čestitka provokacije!

Lena

pre 3 godine

Medjusobnog priznanja KiM nece biti ni po koju cenu, koliko god nas budu pritiskali sa Zapada za tako nesto, jer smo jasno stavili do znanja da cemo se do kraja boriti za ocuvanje celovitosti nase juzne pokrajine i nema sile koja ce nas u tome spreciti!

milosobilic1389

pre 3 godine

Шта значи "узајамно признање"...? Моменталну амнестију за Хашима Тачија и злочинце ОВК-а, то Бајден жели...! То му је права намера...!! И зато тражи хитно; "узајамно признање" да своје сараднике ЦИЕ, и НАТО ослободи што пре кривичног гоњења и сигурног затвора...

milosobilic1389

pre 3 godine

...јер би то значило моменталну амнестију за злочинце ОВК-а и Хашима Тачија...! А то Бајден и жели...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija