11.02.2021.

11:21

Foto:

Vesti

STEFANOVIĆ I MOMIROVIĆ o izgradnji stanova za vojsku, zajednički projekti dva ministarstva

Ministri su razmatrali predlog izmena Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti koji, između ostalog, predviđa i izmenu uslova pri kupovini stanova, a koji je izradilo Ministarstvo građevinarstva.

Pomenute izmene Zakona odnose se na promenu dosadašnjeg načina konkurisanja pripadnika vojske, policije i ostalih snaga bezbednosti za kupovinu stanova po povoljnim uslovima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović i Momirović su razmotrili i mogućnosti proširenja 51. skijaškog poligona Vojne akademije na Kopaoniku, na kojem se izvode brojne obuke kadeta u zimskim uslovima, ali i svih pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Informer

Tomislav Momirović

Tema sastanka bila je i razmena nepokretnosti između ''Koridora Srbije" i Vojnograđevinske ustanove u vezi sa izgradnjom obilaznice oko Beograda.

Sastanku je prisustvovao i direktor JP ''Skijališta Srbije" Dejan Ćik sa kojim je Stefanović razgovarao o završetku planirane izgradnje objekata u okviru vojnog kompleksa na Kopaoniku.

U tom kompleksu je do sada završena izgradnja garaže, a na sastanku se razgovoralo o početku izgradnje helidroma sa pratećim sadržajima za helikopter Mi-17.

Početak izgradnje je planiran krajem proleća, a završetak radova očekuje se do kraja oktobra.