13.03.2021.

15:40

Foto:

Vesti

PLENKOVIĆ KOPIRA VUČIĆA: Hrvatskoj treba fabrika vakcina! Primio bih bilo koje cepivo, samo da dođem na red

A kad će doći na red za vakcinu to ne zna ni on, pa mu preostaje samo da mašta o fabrici vakcina u Hrvatskoj. Plenković je po ugledu na srpskog predsednika izjavio da je Hrvatskoj potrebna fabrika vakcina.

Dok se u Srbiji vakcinacija odvija u punom jeku, Hrvatska kao i ostatak Evrope ima problem sa isporukom cepiva.

- Mi smo u proces nabavke išli logikom da će AstraZenekino cepivo biti prvo dovršeno i prvo isporučeno. Verovali smo da će biti tako. Ispostavilo se da dostava ide nešto sporije. Mi stalno povećavamo broj narudžbi. Trenutno smo na 8,7 miliona naručenih doza - rekao je Plenković.

Plenković je novinarima pohvalio HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, Davora Filipovića i njegovu ideju o otvaranju fabrike vakcina.

On je rekao da smatra da je ideja o fabrici vakcina u Hrvatskoj, koju je kao prioritet svog eventualnog mandata na čelu Grada Zagreba spomenuo Filipović, sjajna i da je reč o razumnoj i logičnoj inicijativi.

- O tome treba razmišljati, pogotovo sada kada je celi svet suočen s pandemijom i kada smo suočeni s nestašicom cepiva - rekao je Plenković.

Moramo se složiti da je ideja o fabrici sjajna, ali je treba i realizovati, a možda će Hrvati kako Plenković reče, o toj ideji samo razmišljati.