• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2021

13:10

Što se tiče putovanja građani Srbije ne treba da brinu! Predsednik se oglasio o kovid pasošima, pa poručio: Ako donesu takvu odluku, VAKCINIŠEM SE KINESKOM VAKCINOM ODMAH U ČETVRTAK!

Politika

Što se tiče putovanja građani Srbije ne treba da brinu! Predsednik se oglasio o kovid pasošima, pa poručio: Ako donesu takvu odluku, VAKCINIŠEM SE KINESKOM VAKCINOM ODMAH U ČETVRTAK!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da građani Srbije ne treba da brinu oko putovanja, i dodao da oni koji su primili kinesku vakcinu, treba da budu opušteni jer će im se obezbediti dozvole

- Što se putovanja tiče građani Srbije ne treba da brinu, oni koji su primili odličnu kinesku vakcinu, lako ćemo izdavati testove - rekao je predsednik.

- Najpre, bio sam sasvim iskren kad sam rekao, računam da je EU skup zemalja koje baštine demokratiju i slobodno mišljenje. Moje slobodno mišljenje je da je to skandalozna odluka, više niko ne govori o slobodi kretanja. A vi što ste vakcinisali, ali niste uz našu dozvolu, pa da vam napakostimo. Sve studije pokazuju da kineska vakcina ne samo da nije lošija, nego neću da kažem šta drugo. Ta odluka ima odličnih strana. Kako će da prime mađarskog premijera koji se vakcinisao kineskom vakcinom?

- Ja ću da se vakcinišem kineskom vakcinom. Neka ne brinu naši ljudi koji su se vakcinisali kineskom vakcinom. Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza, bićemo najotvorenija zemlja. Oni neće ići po Evropi. Pa ćemo da pozovemo 140 miliona Rusa, pa celu Latinsku Ameriku, Afriku, Tursku. Dobrodošli u Srbiju svi, napravićemo avio aranžmane, zarađivaćemo i stizaćemo sve. Uz loše strane ima dobrih ekonomskih, turističkih. Nisam zadovoljan oko nekih Titovih odmarališta. Što se tiče putovanja, građani Srbije da ne brinu, izdavaćemo testove za 2 sata da mogu da putuju. S druge strane, to će nam omogućiti ubrzan razvoj, nemam nikakav problem s tim. Mislio sam da primim kinesku vakcinu za 8-9 dana, sad ću malo da ubrzam, na dan kad budu donosili tu odluku - rekao je predsednik.

- Sa druge strane to će nam omogućiti ubrzan razvoj, pokazati da je Srbija slobodna zemlja, da se sloboda kretanja različitosti poštuje. I mene su ubrzali da primim kinesku vakcinu, mislio sam da primim za i 8 dana ili 10 sada ću brže.

- A da se neko odrekne putovanja 1,3 milijarde turista iz Kine, da se odrekne Rusa, Turske, Brazila i Latinske Amerike - svaka im čast na odluci.

- Ali im hvala - Srbija će biti bogatija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saša

pre 3 godine

Lepo im je čovek rekao, ništa ne fali kineskoj vakcini. Predsednik će im ličnim primerom pokazati da je kineska vakcina podjednako dobra kao i sve druge.

Dora

pre 3 godine

Covek koji ima stav I predstavlja nas kako treba.

Milja R

pre 3 godine

Sandra: Ma i treba da im kaže. To što oni planiraju da urade je čista diskriminacija.

Nina

pre 3 godine

Nismo ni sumnjali da će predsednik Aleksandar Vučić, kao i uvek, naći rešenje za sve. Beskrajno smo ponosni i zahvalni na svemu što čini za nas. EU treba da bude sramota.

Olja

pre 3 godine

Vučić je sve lepo rekao... Nadam se da EU neće doneti ovu suludu odluku, ali kako god, za nas je bitno da se zaštitimo od kovida, a o putovanjima ima vremena da mislimo. Kineska vakcina je odlična, ako ne i najbolja i najbezbednija. Ako to ne vidi Eu, vidi ostatak sveta.

Ivana

pre 3 godine

Volim što Vučić ima hrabrosti da zauzme stav i otvoreno iznese svoje mišljenje, sa kojim se i ovaj put slažem. Videčemo sta će biti konačna odluka Eu, ali ne trebamo se time opterećivati, posebno ne kada znamo da se odlično nosimo i borimo sa koronom. Pored toga , pokrenućemo i spostvenu proizvodnu vakcina, i to Spunjik i Sinofarm. To je uspeh i samo licemeri mogu da ga ospore.

Milica

pre 3 godine

Kineska vakcina je najbolja, nema sumnje, a to što nije odobrena od strane Eu, to je čisto politička odluka i borba za tržište tj.pritisak određenih proizvođača na EU. Kada je profit iznad zdravlja naroda...

Mile

pre 3 godine

Predsendik Aleksandar Vucic uvek nadje pravidno resenje za sve kao i uvek

Joka

pre 3 godine

Samo hrabro sa stavom!Ne predajemo se i ne posustajemo ni u cemu!

aha

pre 3 godine

računam da je EU skup zemalja koje baštine demokratiju i slobodno mišljenje. znači, tek kad uđemo u EU će da dozvoli objavu komentara bez cenzure !?

Jovana

pre 3 godine

Апсолутна подршка председнику Вучићу! Одвајати људе и ограничити им путовање због кинеске вакцине је више него понижавајуће. По чему се кинеска вакцина разликује од осталих?! То сви знамо!

Sumadinac

pre 3 godine

Evropske arsine zivim na zapadu ovde nemaju ni Kineske ni Ruske a kamoli Fajzerove ili Jonson Jonson a Astra Zenika je jos i stopirana a lekari po Austriji ne planiraju da je koriste. Navodno radi tri smrtna slučaja od nje mada je potpuno poverljiva .Razlog je što je nemaju pa da se vade.

Miloš

pre 3 godine

Veoma velika nepravda za one koji iz nekih razloga ne mogu da se vakcinišu, znači oduzima im se pravo kretanja bilo gde iz države

Nikolaj

pre 3 godine

Svako ima pravo da se vakciniše ili ne i sa kojom dozvoljenom i dostupnom vakcinom hoće, Srbija je na ovakav način pokazala veći stepen demokratije nego bilo gde u Evropi

Ivan

pre 3 godine

Ti se još nisi vakcinisao?Zašto?Pa zar nemamo dosta vakcina?Štediš ili sumnjaš u njih....

Marija

pre 3 godine

Oni su na gubitku,ne mi.Ovakvom odlukom gube na milione turista.

Mara

pre 3 godine

To je njihova odluka,ali pokajace se zbog toga.Kada vide na kolikom su gubitku.

Marko

pre 3 godine

EU nas ugrozava i ogranicava nam slobodu kretanja i pravo ma izbor.To nije fer.

Mily

pre 3 godine

Uvodjenje covid pasosa je direktno krsenje ljudskih prava i slobode! Mislila sam da zivimo u demokratiji, ali ocigledno sam gadno pogresila, jer ovo vise lici na ropstvo!

Pahuljica

pre 3 godine

Kineska vakcina je dobra, nema potrebe da se brine ko zeli da putuje. Predsednik uvek nadje resenje, tako ce biti i ovaj put...

Ivana

pre 3 godine

Beskrajno smo ponosni i zahvalni na svemu što čini za nas.

Ivana

pre 3 godine

To je uspeh i samo licemeri mogu da ga ospore.

Jovan

pre 3 godine

Građani Srbije neće brinuti dokle god ste Vi uz nas.

Danica

pre 3 godine

Vakcinišem se i ja Kineskom. Uz PSR da vidim ko mi može zabraniti da putujem!

Malena

pre 3 godine

Predsednik ce licnim primerom da pokaze da je i kineska vakcina jako dobra i da se njom moze vakcinisati bilo ko i da nema kontra idikacije.

Milica

pre 3 godine

Ako ostanu pri ovakvoj odluci, necemo putovati u te zemlje i resen problem.

Milica

pre 3 godine

Dok im je to odgovaralo EU se zalagala za liberalizam, sada kada ih Kinezi u svemu sustizu preferiraju protekcionizam.

Milica

pre 3 godine

To je ta demokratska Evropa, jos ce da nam nametnu i proizvodjaca vakcina koje treba da primimo.

Ana

pre 3 godine

Prvi cemo dobiti kovid pasose,ne sekiram se!Svaka cast predsedniku na odgovoru!

Boki

pre 3 godine

Kako ih nije sramota da nam više postavljaju ultimatume

Daca

pre 3 godine

Ko su oni da nam bilo šta nameću i da nam kroje kapu

Vasa

pre 3 godine

Poptpuno besmislen predlog EU, jer time zapravo jedino što dobijaju jeste kršenje ljudskih prava, ništa više od toga!

Makiša

pre 3 godine

Bila sam u dilemi koju vakcinu da izaberem, ali posle svih ucena EU definitivno sam za Rusku!

Dragiša livac

pre 3 godine

Šta god da se donese kao konačna odluka, ne odustajem od namere da se vakcinišem Kinseskom vakcinom!

Milan

pre 3 godine

Srbija je slobodnna drzava ti pokazuje svaki dan.

Iva

pre 3 godine

EU treba da se stidi! Na predsednika sam izuzetno ponosna. On uvek nadje izlaz iz svake situacije!

Nikola

pre 3 godine

Ne sumnjam u predsednikovu odluku. Kineska vakcina je najbolja.

Mima

pre 3 godine

Šta je bilo sa ljudskim pravima? Da li o slobodi kretanja treba uopšte da polemišemo u 21. veku.

Joca

pre 3 godine

Predsednik će ličnim primerom da pokaže da je kineska vakcina efikasna,kao bilo koja druga vakcina!

Sarica

pre 3 godine

Sramna i diskriminišuća ideja EU! Kineska i ruska vakcina su odlične!

Ana

pre 3 godine

Predsednik uvek nađe neko rešenje. Ponosni smo na njega!

Sanja

pre 3 godine

Toliko nas degradiraju msm na EU ,da me ne bi iznenadili ni kovid pasosi

Milica Milicic

pre 3 godine

Srbija ce svojim gradjanima uz PCR test omoguciti putovanje.

Perica

pre 3 godine

Šta li će da radi mađarski premijer Viktor Orban, dal će za njega važiti odluka, pošto je primio kinesku vakcinu!!! Dvostruki aršini nisu nešto na šta nismo navikli!

Ana

pre 3 godine

EU na taj način uništava sebe i spoljnu saradnju sa ostatkom sveta.

Ana

pre 3 godine

Predsednik je time sve rekao, da niko nama ne moze upravljati, mi smo stabilna zemlja, saradjujemo sa jakim drzavama.

Milica

pre 3 godine

Vucic vakcinacijom daje odlican primer gradjanima koji takodje trebaju biti odgovorni i vakcinisati se sto pre kako bi se stvorio kolektivni imunitet.

Mici

pre 3 godine

Svaki gradjanin se sto pre treba vakcinisati kako bi uspelo da pobedimo koronu i stvorimo kolektivni imunitet.

Mila

pre 3 godine

Najvaznije je da se imunizacija sto vise gradjana Sto pre sprovede jer nam je svima isti cilj.

Mina

pre 3 godine

Ne sumnjam da ce predsednik naci resenje za ovaj problem. Za sad je najbitnije zdravlje ljudi.

Drago

pre 3 godine

Ako Evropka Unija donese ovakvu za njih nakaradnu odluku,, u najmanju ruku mogu da se oproste od mnogobrojnih turista sa istoka. EU sama skaće sebi u stomak.

Mina

pre 3 godine

Hrabar potez predsednika. Ne sumnjam da ce pronaci resenje.

jeca

pre 3 godine

I jeste skandalozna, svako ima pravo da sam odluccuje o svom zdravlju i koju ce vakcinu primiti. Valjda je to jedna od odlika demokratije

milos

pre 3 godine

Ako nam dodju Kinezi i Rusi nas turizam ce se vrlo brzo vratiti na onaj nivo pre kovid krize

Slobo

pre 3 godine

Predsedniče vakcinišite se u Prokuplju ili u Džigolju gde imamo ambulantu i nedaleko je od Prokuplja. Molimo Vas

Ines

pre 3 godine

Sa kovid pasošima ili bez građani Srbije će moći da putuju. Mislim da će EU brzo da odustane od ovih pasoša osim ako im nije cilj da se zatvore za pola sveta i time mnogo izgube.

Milos

pre 3 godine

Realno gledajuci, ako EU stvarno donese takvu odluku oni ce biti u gubitku.

Dejan

pre 3 godine

Svaka čast, predsednik uvek stane uz svoje građane.

Brankica

pre 3 godine

Sve će to doći na svoje, odobriće, vremenom, i ostale vakcine. Bitno da mi možemo da se osećamo sigurno i zaštićeno u svojoj zemlji, a ni putovanje u EU se ne dovodi u pitanje. Dakle, nema razloga za brigu! Samo hrabro i odgovorno u nove pobede!

Mica

pre 3 godine

Znaci to su postulati EU. Ograniciti slobodu kretanja. Stvarno nema smisla.

Romanija

pre 3 godine

I ako EU donese takvu odluku, mnoge njene članice takvu odluku neće poštovati.

Dejan

pre 3 godine

Svaka čast predsedniku, koji je uvek tu za svoje građane i ličnim primerom će pokazati to.

Princip

pre 3 godine

Srbija će biti spremna da prihvati ovu sumanutu ideju pojedinih evropskih lidera, ukoliko ona bude realizovana. Uveren sa da će imunizacija društva nastaviti da ide dobrim tokom i da će Srbija zadržati vodeću poziciju u Evropi.

Missss

pre 3 godine

Ovakav nacin podvajana vakcina u vreme ovakve situacije je bezobrazluk. Ali naci ce se sigurno neko resenje.

Saša

pre 3 godine

Ovo je još jedan pokazatelj da EU ne može podneti napredak i uspeh Kine u borbi protiv pandemije virusa Covid-19. I neka im je predsednik rekao da kineskoj valcini ne fali baš ništa.

Marina

pre 3 godine

Lepo im je čovek rekao, ništa ne fali kineskoj vakcini. Predsednik će im ličnim primerom pokazati da je kineska vakcina podjednako dobra kao i sve druge.

Svetlana

pre 3 godine

Građani Srbije imaju mogućnost da se vakcinišu i da biraju koju vakcinu će primiti. Tako da ako se uvede kovid pasoš neće biti prepreke za putovanje.

Pera Savic

pre 3 godine

Pasosi nikom nece nista dobro doneti samo problem.

Miki

pre 3 godine

Kada nisu uspeli da nametnu pritisak kontrolisanjem isporuka vakcina, sada hoce to da urade diskriminacijom po slobodi kretanja.

Mili

pre 3 godine

Narocito su turisticke drzave EU spremne da se odreknu toliko turista. Posle prosle godine. Nije nego.

Goran

pre 3 godine

Pa njima vecina stanovnistva nije jos vakcinisana, jel i za njih ce da vazi zabrana kretanja?

Marko

pre 3 godine

Ogranicavanje kretanja zbor zaraze je jedna stvar, diskriminisanje vakcina zbog drzave iz koje dolazi je drugo.

Ivana

pre 3 godine

Ићи ће Срби где год пожеле.

Godfri: U ponedeljak razgovor Vučića i Palmera
Politika

Godfri: U ponedeljak razgovor Vučića i Palmera

Specijalni izaslanik Stejt departmenata za dijalog Beograda i Prištine Metju Palmer razgovaraće u ponedeljak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je danas američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri

13.03.2021

11:12

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija