09.04.2021.

14:36

Foto:

Vesti

CIVILNA ZAŠTITA POKAZALA MIŠIĆE NA PESKARI! Sposobnost i opremljenost jedinice na zavidnom nivou, ZADOVOLJNI I UČESNICI I POSMATRAČI

Tom prilikom pokazane su tehnike gašenja požara, evakuacije ugroženih lica, uspostave komunalnog reda, davanja prve medicinske pomoći, zbrinjavanja evakuisanih lica, itd.

Komandir jednice civilne zaštite u Zrenjaninu Miroslav Sladojević, uz zahvalnost svim učesnicima, naglasio je da je projekat  realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i da nije prvi put da se na istom lokalitetu održava. 

Informer

 

- Ovim smo želeli da prikažemo deo sposobnosti i opreme koja je dobijena i koja se koristila tokom vežbe - rekao je Sladojević, uz napomenu da jedinicu civilne zaštite čini 25 ljudi.

Volentri Crvenog krsta

Boris Vujanov, stručni saradnik Crvenog krsta u Zrenjaninu, istakao je da se volonteri uvek rado odazovu pozivima pripadnika civilne zaštite.

Informer

 

- Crveni krst Zrenjanin trenutno broji oko šezdesetak aktivnih volontera koji deluju što na vežbama, što u redovnim aktivnostima Crvenog krsta, a tako i po pitanju imunizacije stanovnika - rekao je Vojinov.