09.05.2021.

09:41

Foto:

Vesti

PRILIKA DA SE SRBIJI DA NEŠTO NOVO! Šapić o ujedinjenju sa SNS-om: Ovo je jedna KVALITETNA POLITIKA od koje će imati KORISTI NAROD I DRUŠTVO!

Na poslednjim izborima Srpski patriotski saveza SPAS Aleksandra Šapića je, pored SNS-a i SPS-a, jedina partija koja je prešla cenzus i ušla u parlament.

Gostujući u Jutarnjem Dnevniku, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić je rekao je da mu nije bilo teško da donese odluku o ujedinjenju sa SNS-om i da iz tog ujedinjenja najviše treba da dobije srpsko društvo i Srbija.

- Sigurno je da sam se vodio višim ciljevima, da se ostavi nešto iza sebe, jedna kvalitetna politika od koje će imati koristi narod i društvo - rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, ujedinjenje sa SNS-om je velika prilika i za SPAS i za SNS da daju Srbiji nešto novo.

Informer

Kaže da je o toj odluci razgovarao i sa rukovodstvom stranke i da nije bilo negativnih reakcija.

- Svako je to doživeo kao priliku da stvorimo nešto dobro, nešto kvalitetnije, priliku da otvorimo neke nove trendove - rekao je Šapić.

Ovde je, kaže, suština da se politike SPAS-a i SNS-a poklapaju i da će ujednjenjem učiniti jednu organizaciju boljom. 

Ističe da se nisu vodili čistom političkom računicim, jer su i jedna i druga partija stabilne.

- Mi smo stabilni, oni imaju većinu u svakom pogledu, ja mislim da je ovde prilika da se napravi nešto novo, da se na jedan bolji i kvalitetniji način priđe građanima Srbije i svim izazovima koji čekaju Srbiju - rekao je gost Jutarnjeg programa.

- Iza nas je najveća ekonomska kriza, geopilitičke promene su desile, čeka nas teška situacija po pitanju Kosova i Metohije, po pitanju evrointegracija i veoma je važno da ljudi koji imaju ista ili slična mišljenja udruže svoje snage - zaključio je Šapić.