27.06.2021.

13:37

Foto: printscreen RTS

Vesti

VEOMA SAM PONOSAN NA VOJSKU SRBIJE! NIKADA NISMO IMALI OVAKVU SNAGU! Video

Vučić je čestitao svim ljudima koji su, kako je rekao, fantastično izveli današnju vežbu.

- Veoma sam ponosan na VS, želim da čestitam svim pripadnicima Vojske, načelniku Generalštaba, ministru odbrane, ali i svim divnim mladim ljudima koji su fantastično izveli vežbu. Danas ste videli prvi put 11 migova 29, od toga njih osam tuklo raketama, tri miga su potpuno modernizovani i vide radarima 110 kilometara daleko i time je lovačka avijacija dobila ogromnu snagu, nikada nismo imali ovakvu snagu. Videli smo 25 lovaca i bombardera, a pre nekoliko godina smo imali četiri-pet. Videli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire.Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letelice, naručili smo nove i naručivaćemo više, a snaga naše Vojske biće drastično uvećana i izmenjena u narednih devet meseci, to pokazuje snagu države - rekao je Vučić.

Borci sa Košara

Predsednik je zahvalio i borcima sa Košara, među kojima su i bivši pripadnici Vojske Jugoslavije iz Crne Gore, koji su prisustvovali vežbi.

- Video sam sreću i zadovoljstvo što je Vojska mnogo snažnija i što su oni svojim ranama, a njihove kolege i svojim životima, dali da bismo danas imali snažniju vojsku - naveo je Vučić.

JE L' SI TI BIO NA KOŠARAMA? JE L' SAM JA BIO? PA NISMO! A NJIH SMO MOGLI DA ŠALJEMO TAMO I TAD IM NISMO ČITALI DOSIJEA! E IMA DA IH POZOVETE DA STOJE PORED MENE NA PEŠTERU!

Istakao je da će Srbija nastaviti ulaganje u svoju armiju.

- Ne interesuju nas sukobi, ali nas interesuje da uvek budemo u stanju da je obranimo. Ništa lepše i časnije od toga. Prvi put smo mogli da vidimo da su helikopteri višenamenski, i transportni i naoružani do zuba, helikopteri mi-35 imaju onako zlokoban zvuk kad dolaze, to je neverovatno dejstvo - poručio je predsednik.

Dodik: Vežba je dokaz da Srbija jača, ekonomski i vojno

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je današnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije na vežbi “Munjeviti udar 2021”, dokaz da Srbija jača i da je ostvarila san koji je, kaže, možda bio nerealan pre 10-ak godina.

- Ali, sada vidimo snagu koju Srbija ima u ekonomiji, a koju mora da prati snaga vojske, kao i da Srbija može da se odbrani od bilo koga i bilo kakvih zamisli da se ugrizi njen integritet - rekao je Dodik.

On je čestitao rhovnom komandantu, ministru odbrane, načelniku Generalštaba BV, oficirima, podoficirima i vojnicima uspešno izvedenu vežbu.

Vežba je, kaže, dokaz visoke obučenosti, spremnosti, ali i morala i patriotizma koji nam je potreban kada razmišljamo da branimo zemlju i da damo doprinos.

Dodik je naveo da su vidljivi napori Aleksandra Vučicća da ojača Sriju u svakom segmentu društva.

- Radujemo se snazi Srbije, koja je potrebna i nama. Uživamo u tome i svesni smo da snažna Srbija izaziva sve druge da je omalovaže, napadnu, ponize i potcene -rekao je Dodik.

- Ali, ovi napori Srbije su vidljivi destimulišući za svakog ko misli da je Srbija lak zalogaj - rekao je Dodik.

Pitanja novinara
Sastanak sa Angelom Merkel

Vučić je na pitanje novinara rekao da se odgovor koji je Kurtiju dao u Briselu nije promenio, a to je da neće biti priznanja Kosova. On je potom govorio i o predstojećem sastanku sa Angelom Merkel.

- Sutra ili prekosutra razgovaram sa Merkelovom, pa će 4 ili 5 jula biti ta velika konferencija. Razgovaraćemo o svemu, a svaki razgovor sa kancelarkom je važan za našu zemlju - istakao je Vučić.

Informer

Narodna stranka

Upitan za tvrdnju bivšeg lidera Narodne stranke i potpredsednika Skupštine Crne Gore da on odlučuje da li će Demokratski front rušiti vladu Zdravka Krivokapića, Vučić je rekao da je očigleno da svako ko poželi nešto da se svako, ko kaže protiv njega, oseća važnim.

- Rekao sam ranije da kada za nekim velikim brodom uplove dve ajkule u Boku Kotorsku onda sam ja kriv. Ne znam ni ko je taj, ni koja je stranka. Mene ne zanima ko će tamo da vlada, ali će uvek da me zanima pozicija srpskog naroda - poručio je on.

Istakao je da za one koje ga napadaju ni majka rođena ne bi čula, jer postaju veliki, kako smatraju, tek kada ih Vučić pomene.

Kazao je da se naslušao besmislenih optužbi, i da će toga biti još. Što se Narodne stranke u Crnoj Gori tiče konstatovao je da je bila jednom takva stranka, pa su je uništili.

Podsetimo, na Pešteru se održala združena taktička vežba sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Munjeviti udar 2021", na kojoj je prisustvovao predsednik Vučić. 

SRPSKA VOJSKA POKAZALA MOĆ I NA NEBU I NA ZEMLJI! Završena združena taktička vežba "Munjeviti udar 2021" na Pešteru! Foto/Video