07.07.2021.

12:02

Foto: printscreen RTV Pink

Vesti

USLEDIĆE POPLAVA ISTIH REZOLUCIJA U ZEMLJAMA OKRUŽENJA, ALI ČUDNO JE TO ŠTO JE PODGORICA BILA BRŽA OD PRIŠTINE! Vučić o sramnoj Rezoluciji o "genocidu" u Srebrenici! Video

 

Vučić je podsetio da je, kada je crnogorski parlament usvojio rezoluciju o Srebrenici, upozorio da će krenuti poplava istih rezolucija u svim parlamentima u okruženju, da će svi želeti jasno da se izjasne i izraze da su Srbi počinili genocid i pokažu svoje orpedeljenje tobože za dobrosuedske odnose, ali time pre svega zadaju Srbiji udarac.

- Ja sam vam najavio pre 10, 12 dana kada smo imali usvajanje te Rezolucije u crnogorskom parlamentu, da će posle toga krenuti poplava istih Rezolucija protiv Srbije u svim parlamentima, ili većini parlamenata u okruženju, dakle da se svi jasno izjasne da su Srbi počinili genocid i da pokažu svoje opredeljenje za, tobože, dobrosusedske odnose, a ustvari da Srbiji zadaju udarac. Ono što je iznenađujeće je da je Podgorica bila revnosnija i brža od Prištine, a što se Prištine tiče nije čudo to, samo potvređuje ono što sam rekao i najavio.

EKSKLUZIVNO! OVO JE SADRŽAJ SRAMNE REZOLUCIJE O "GENOCIDU" U SREBRENICI! Foto

 

- Oni tamo imaju faktičku valst na terenu i šikaniraju Srbe svakoga dana, ali ako vi sad želite da mi kažete da će oni da stvore neku silnu vojsku koja bi mogla da ugrozi Srbiju na neki ozbiljniji način, ne ljutite se, to je toliko slabo u odnosu na nas.

Osim ljudskih resursa, dodaje, nemaju baš ništa.

- Nemam strah po tom pitanju, ali me brine, jer bilo kakav problem da se dogodi to će biti problem za nas jer, najbrže napredujemo i problem bi uticao na investitore. Više od 60 odsto direktnih stranih investicija završava u centralnoj Srbiji - podsetio je on dodajući da je to ključno za nas.

Na pitanje da prokomentariše poruku izaslanika SAD za Balkan Metjua Palmera da ZSO mora da se primeni, rekao je da je zahvalan Palmeru i američkoj ambasado koji govore o neophodnosti primene ZSO.

- Međutim nisam siguran da će to neko želeti da čuje u Prištini. Naprotiv gotovo to nikoga tamo ne zanima - zaključio je Vučić.