15.07.2021.

12:03

Foto: printscreen

Vesti

NE TERAJTE U SMRT SVOJOM NEISTINOM, BUDITE BAR TOLIKO ODGOVORNI! Ne postoji ništa odvratnije nego na nesreći drugih dobijati glasove!


- Hvala lekarima, epidemiolozima i pozivam ljude da se vakcinišu. Molim lekare da donesu odluku kada je reč o trećoj dozi vakcine jer vakcinisanima i revakcinisanima već ističe rok, i za one koji su revakcinisani prošlo je šest, sedam ili osam meseci, tako da vas molim da uskoro doneste te odluke - poručio je Vučić u zdravstvenoj stanici Borča.

Napomenuo je da se pogorsava epidemiološa situacija i da se povećavaju brojke.

Predsednik je istakao da, sa druge strane, imamo dovoljno vakcina i pozvao ljude da se vakcinišu.

- U ovom trenutku imamo 1,3 miliona slobodnih vakcina i ne ističe im rok. Nemamo problem sa vakcinama. To što ste vakcinisani ne znači da se nećete zaraziti, ali su šanse za ozdravljenje znatno veće - rekao je Vučić.

Informer

Od oktobra, kaže, stiže i peta vakcina - Moderna, a za koji dan punjenje ruske vakcine. Najavljuje i proizvodnju kineske vakcine u Srbiji.

- Molim vas, vakcinišite se! Ne treba nam ponovno zatvaranje zemlje, a svi idu na zatvaranje! Hoćete veće plate, ali ako zatvorimo zemlju, ne možemo da ih povećavamo. Pitanje odgovornosti je ključno. Jer kada ekonomija raste imaćemo veće plate. Ako budemo zatvarali zemlju ekonomija pada. A da krenete ponovo da zatvarate... ne može država sve da finasira. Političari koji pričaju suprotno, pokušavaju da na nesreću drugih dobiju glasove, dodvoravaju se, to nije u redu - rekao je predsednik.

- Ako ste za sebe već nešto odlučili barem ćutite. Ne terajte u smrt svojom neistinom, budite bar toliko odgovorni. Oni političari koji misle da će dodvoravajući se tim ljudima dobiti glasove, želim da kažem da ne postoji ništa odvratnije, ništa neodgovornije, ništa neozbiljnije nego pokušavajući da na na nesreći drugih dobijete glasove - rekao je Vučić.

Zamolio je lekare da donesu što pre tu odluku i poručio svima koji pričaju protiv vakcina da ne budu toliko neodgovorni, jer svi koji su vakcinisani imaju 95 odsto više šansi da prežive od onih koji nisu vakcinisani.