29.09.2021.

09:57

Foto: printscreen

Vesti

SNIMAK STRAVIČNOG VANDALIZMA! Pogledajte kako sin funkcionera stranke Vuka Jeremića razbija prostorije SNS! Video

 

On se pijan oko ponoći kretao ulicom Bulevar oslobođenja i razbijao izloge na prostorijama Srpske napredne stranke.

Kako se može videti na snimku, mladi Novaković se zaleteo i iz sve snage nogom razbio izlog prostorija SNS. 

Osumnjičeni Nikola Novaković je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da ima preko 1.8 promila alkohola u krvi. Policija ga je privela.

Bora Novaković je bivši gradonačelnik Novog Sada, potpredsednik Narodne stranke i glavni čovek Narodne stranke u ovom gradu. 

Podsetimo, ovo nije prvi put da su izlozi na prostorijama SNS razbijeni. Prostorije Srpske napredne stranke, na dva mesna odbora u Novom Sadu, razbijene su na Badnji dan 2020. godine, u noći između nedelje i ponedeljka.

 

"Vandali su očigledno delovali sinhronizovano i to na Badnji dan, jedan od najvećih pravoslavnih praznika, svojim delima šire mržnju. Uvereni smo da su vandali današnji dan namerno izabrali. Ovim činom podsetili su nas i na tragične dane srpskog naroda u NDH iz Drugog svetskog rata, gde su najveći zločini počinjeni upravo na Badnji dan i Božić" naveli su tada iz SNS u saopštenju.

"Znajući da će na predstojećim izborima cenzus za njih predstavljati mislenu imenicu, a u nemoći da na ulici osvoje vlast, ponovo su posegnuli za najprimitivnijim metodama delovanja kojima su očigledno skloni", naveli su u saopštenju.