• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.09.2021

08:45

VANDALIZAM! MRTAV PIJAN RAZBIO IZLOGE PROSTORIJA SNS U NOVOM SADU!

Informer

Politika

VANDALIZAM! MRTAV PIJAN RAZBIO IZLOGE PROSTORIJA SNS U NOVOM SADU!

Podeli vest

Noćas su u Novom Sadu razbijeni izlozi prostorija Srpske napredne stranke, a za to krivično delo osumnjičen je Nikola Novaković (23)

 

Noćas, 13 minuta posle ponoći, policiju je dobila prijavu da nepoznati muškarac u alkoholisanom stanju razbija izloge prostorija Srpske napredne stranke. 

Brzom reakcijom policije sa Detelinare, za krivično delo Uništenje oštećenje tuđih stvari osumnjičen je Nikola Novaković (23) iz Novog Sada. 

Njemu je ukazana lekarska pomoć - previjen mu je srednji prst desne šake, a drugih povreda nije imao. 

Prilikom vršenja uviđaja, fotografisano je lice mesta i izuzeta su dva brisa krvi, dva traga obuće kao i tragovi papilarnih linija. 

Foto: Informer

Po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca, osumnjičenom je oduzeta obuća, uzet mu je bukalni bris. Osumnjičeni je alkotestiran u službenim prostorijama i tom prilikom je utvrdjeno da ima 1.82 promila alkohola u krvi.

Novaković je pušten po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca i uručen mu je poziv da se danas u 13 časova javi u službene prostorije u svojstvu osumnjičenog. 

Zamenik osnovnog javnog tužioca će danas izdati naredbu za poređenje obuće sa pronađenim tragovima na licu mesta.

Dalji rad će nastaviti PI Detelinara. 

Podsetimo, ovo nije prvi put da su izlozi na prostorijama SNS razbijeni. Prostorije Srpske napredne stranke, na dva mesna odbora u Novom Sadu, razbijene su na Badnji dan 2020. godine, u noći između nedelje i ponedeljka.

"Vandali su očigledno delovali sinhronizovano i to na Badnji dan, jedan od najvećih pravoslavnih praznika, svojim delima šire mržnju. Uvereni smo da su vandali današnji dan namerno izabrali. Ovim činom podsetili su nas i na tragične dane srpskog naroda u NDH iz Drugog svetskog rata, gde su najveći zločini počinjeni upravo na Badnji dan i Božić" naveli su tada iz SNS u saopštenju.

"Znajući da će na predstojećim izborima cenzus za njih predstavljati mislenu imenicu, a u nemoći da na ulici osvoje vlast, ponovo su posegnuli za najprimitivnijim metodama delovanja kojima su očigledno skloni", naveli su u saopštenju.

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goca

pre 2 godine

Huliganima nije mesto na ulicama i to mora da se resi!

Biljana

pre 2 godine

Уз онаквог оца није ни мога одрастати у ништо боље од разбијача,ето демолирао је стакла на просторијама СНС, задовољио те насилничке пориве и ваљда задовољан и поносан на себе мирно заспао

Melani

pre 2 godine

Mrznja koju svakodnevno propagiraju pripadnici opozicije je zlo koje unistava Srbiju. I verbalno i fizicki- ne biraji se sredstva a sve to ide na stetu zemlje i naroda!

Papa

pre 2 godine

Rešenje postoji za sve probleme. Budimo ljudi.

SAKI

pre 2 godine

Sad nek izvadi pare iz svog džepa pa nek plati.

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija