13.10.2021.

11:22

Foto: kosovo online

Vesti

Šok bombe, sirene za uzbunu, građani blokirali ulice... POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO UPAD KOSOVSKE POLICIJE U SEVERNU MITROVICU! Video

 

Kako je javio reporter Kosovo onlajna, situacije je izuzetno napeta. 

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice. Čuju se sirene za uzbunu. Zapaljen je jedan automobil.

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije nalaze se i u susednoj opštini Zvečan, javlja RTS. Kako navode, blokiran je put koji vodi ka naselju Rudare u blizini mosta.

Okupljeni građani gađali su kamenicama naoružane pripadnike ROSU. 

Kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka gde proveravaju carinske papire o nabavci lekova, a kako navode očevici upali su i u nekoliko radnji.

Navodno, radi se o "akciji za sprečavanje krijumčarenja robe". Narod se okupio šokiran ovakvim upadom policije na sever, a situacija je eskalirala kada su policajci počeli da bacaju šok bombe i suzavac, a okupljeni građani su onda uzvratili kamenicama.