15.11.2021.

22:13

Foto: printscreen

Vesti

AFERA "POVERENIK"! Bliska saradnica Tadića i Saše Jankovića poslata da "kontroliše" vinoteku u kojoj 'slučajno' radi sin predsednika Srbije!? SVE VIŠE SUMNJIVIH INFORMACIJA O "INSPEKCIJI" PRODAVNICE VINA!

Prošlonedeljna "inspekcija" poverenika za informacije u beogradskoj vinoteci "Vajn end pležer", u kojoj je zaposlen sin predsednika Aleksandra Vučića, jeste samo još jedan pokušaj lansiranja lažne afere kojom su centri moći hteli da šefa države osumnjiče za kriminal i korupciju, pokazuju svi dokazi.

Informer je juče utvrdio da se inspektorka koja je sa dvojicom kolega bila u kontroli vinoteke zove Emina Kovačević, a u pitanju je bivša političarka veoma bliska Borisu Tadiću, tajkunu Draganu Đilasu, ali i bivšem lideru PSG Saši Jankoviću!?! Ona je svojevremeno bila kandidatkinja na listi za poslanike i odbornike Tadićeve stranke, a radila je i u kancelariji zaštitnika građana kada je na toj funkciji bio Saša Janković.

Spremni na sve

Milan Marinović, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, pokušao je prethodnih dana da "kontrolu" svojih "inspektora" u vinoteci "Vajn end pležer", u kojoj radi Danilo Vučić, predstavi kao redovan inspekcijski nadzor, ali to naprosto nije tačno.

Ni u jednom planu rada i aktivnosti poverenika, naime, ne navodi se da je planirana ikakva kontrola u ovoj firmi i to svako lako može da se proveri na portalu poverenika. Dakle, ne može biti ni govora o bilo kakvoj "redovnoj kontroli", a sasvim je očigledno da je neko organizovao "istragu" u vinoteci samo da bi kasnije u đilasovskim medijima lansirao aferu u kojoj bi se tvrdilo da je Danilo Vučić "skriveni vlasnik" i da on preko te vinoteke pere prljave pare!?! Takav scenario sprečili su novinari Informera pošto su unapred raskrinkali zaveru.

Informer

A da je sve to zaista tako pokazuje i to što je u ekipi "inspektora" bila je i bivša političarka iz stranke Borisa Tadića. Ona je svojevremeno bila bliska i tajkunu Draganu Đilasu, a blisko je sarađivala i sa Sašom Jankovićem.

- U "inspekciju" vinoteke, između ostalih, išla je i Emina Kovačević, osoba koja je bila na listi Tadićeve Nove demokratske stranke (NDS) za Grad Beograd 2014. godine. Na toj listi ona je bila na mestu broj 82. Ona je i danas deo te "žute" ekipe i to svi znaju... I sad neko treba da poveruje da je ova akcija poverenika bila slučajna i da je sve bilo po zakonu?! Pa, preko 50 miliona sajtova ima u Srbiji i oni su izabrali da kontrolišu baš sajt te vinoteke u kojoj je zaposlen predsednikov sin. I tu proveru vrši žena koja je radila za Tadića i Sašu Jankovića?! Pa, previše je tu slučajnosti da bi išta bilo slučajno - kaže naš izvor, čovek koji nam je prošle nedelje, uoči "inspekcije" u vinoteci, javio šta se sprema. On dodaje da je veoma interesantno i to što je majka Emine Kovačević zaposlena kod poverenika za informacije.

Informer

Danilo i Aleksandar Vučić

- Rada Kovačević, majka Emine Kovačević, takođe je stari "žuti" kadar i takođe radi u Kancelariji poverenika za informacije od javnog značaja. Ona je bila zaposlena i kod prethodnog poverenika Rodoljuba Šabića, a njegov naslednik Marinović ju je zadržao i unapredio je, pa je ona sada njegova savetnica - kaže naš sagovornik.

Inspektorka tvrdi: Politikom se ne bavim osam godina

Emina Kovačević, koja je bila u "inspekciji" vinoteke u kojoj radi Danilo Vučić, a koja je u službi poverenika za informacije od javnog značaja zaposlena kao "viša savetnica" u Sektoru za nadzor, tvrdi da se politikom ne bavi od 2013. godine iako je godinu dana kasnije bila na listi stranke Borisa Tadića za Grad Beograd!?

- Mnogi bivši članovi Demokratske stranke (DS) zauzimaju visoke funkcije u sadašnjoj vlasti i niko ih zbog toga ne proziva po medijima. Ja sam bila član samo omladine DS i ništa više. Nisam član niti funkcioner bilo koje stranke u Srbiji, već sam državni službenik osam godina i radila sam u Zaštitniku građana (kod Saše Jankovića, protivkandidata Vučiću na izborima za predsednika 2017) i Agenciji za borbu protiv korupcije (sada Agencija za sprečavanje korupcije). Kao državni službenik ja sam izvršilac poslova radnog mesta na koje sam raspoređena - rekla je juče Emina Kovačević za Informer.

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da nakon svih ovih saznanja nema nikakve sumnje da je poseta "inspekcije" poverenika za informacije od javnog značaja vinoteci u kojoj je zaposlen Danilo Vučić pokušaj pravljenja nove afere od strane opozicije.

- Ovo vam samo pokazuje na šta su sve spremni, koliko daleko su spremni da idu, da objavljuju najstrašnije laži i izmišljotine koje nemaju nikakvo uporište u realnosti. Da je ta njihova "inspekcija" bilo legalna i da je sve bilo po zakonu, pa ne bi se oni onako uplašili i pobegli kada su ih novinari pitali šta i kako rade - ističe Vučićević.

Skandalozno

Medijski analitičar Saša Borojević kaže da je nakon novih saznanja sasvim jasno da je takozvana inspekcija bila zapravo politički atak!

- U ovom slučaju se jasno vidi da je to jedna dirigovana politička priča, što nikako ne bi smela da bude kada je reč o kontroli nekog privrednika koji uredno plaća poreze i doprinose ovoj državi. S druge strane, znam da postoje mnoga pravna lica koja imaju bliske veze sa različitim opozicionim političkim oponentima i koja su zato potpuno zaštićena od dolaska bilo koje vrste inspekcije. Skandalozno je i stravično da se proganja bilo ko, pogotovo jedan mlad čovek koji samo radi svoj posao u firmi u kojoj je zaposlen, i to samo zato jer je sin predsednika države - ocenjuje Borojević.

Brnabićeva: Poverenik zloupotrebio funkciju da bi proganjao Danila

Premijerka Srbije i poverenica beogradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić ocenila je da je funkcija poverenika za zaštitu podataka o ličnosti zloupotrebljena kada je ta nezavisna institucija sprovela inspekcijski nadzor nad vinotekom u kojoj radi sin predsednika Srbije Danilo Vučić.

- Da li smo toliko uređeni na tom polju zaštite podataka o ličnosti da poverenik treba da ide po običnim prodavnicama da to kontroliše ili treba da kaže da su instrumentalizovani od strane Dragana Đilasa i opozicije, pa ćemo da maltretiramo one ljude kod kojih radi Danilo Vučić?! - upitala je premijerka Srbije.