• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

13.11.2021

15:54

ISTRAŽUJEMO! ŠTA SE ZAPRAVO KRIJE IZA AFERE "POVERENIK"? Hteli su da Danila lažno optuže za pranje para?!?

Informer

Politika

ISTRAŽUJEMO! ŠTA SE ZAPRAVO KRIJE IZA AFERE "POVERENIK"? Hteli su da Danila lažno optuže za pranje para?!?

Podeli vest

* Đilasovski mediji imali unapred spremne tekstove kojima bi odmah, posle "inspekcije" poverenika za informacije, optužili Danila Vučića da je skriveni vlasnik milionski vredne vinoteke" * Plan im pokvario Informer


Đilasovski hejteri imali su plan da "inspekciju" poverenika za informacije Milana Marinovića iskoriste kako bi Danila Vučića lažno optužili za pranje para, otkriva Informer!

Opozicioni mediji, novine i portali, kako saznajemo, imali su unapred pripremljene tekstove kojima bi, tokom i neposredno posle "inspekcije" prodavnice vina u kojoj radi sin predsednika Srbije, osumnjičili Danila Vučića da je skriveni vlasnik "milionski vredne vinoteke"!?! Ovaj i ovakav plan, međutim, pokvarili su novinari Informera i Pinka koji su se pojavili u sredu na licu mesta i od kojih su "inspektori" brže-bolje pobegli.

Paravan za napad

Naši izvori tvrde da je "inspekcija" poverenika za informacije od javnog značaja trebalo da bude samo paravan, izgovor za lansiranje nove afere.

- Plan je bio da poverenik Marinović pošalje "inspektore" u vinoteku u kojoj radi Danilo Vučić i da oni tamo kao nešto istražuju. Za to vreme, mediji pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka i Dragana Đilasa objavili bi unapred spremljene tekstove kojima bi Vučićevog sina osumnjičili za pranje para... Smislili su da Danila prikažu kao skrivenog vlasnika "milionski vredne vinoteke". Prema planu, Đilasovi mediji pisali bi da je u toj firmi u toku istraga skrivenog vlasništva i da se sumnja da sin predsednika preko vinoteke pere prljave milione. Kada bi to izašlo, Marinovićevi inspektori bi novinarima rekli da ne mogu da govore o tome šta su tačno istraživali i odmah biste imali aferu o kojoj bi pričala čitava Srbija... - prenosi naš izvor, koji nam je u sredu ujutro i dojavio da se sprema sumnjiva "inspekcija" u vinoteci..

Foto: printscreen

"Inspektori" u vinariji

Prema njegovim rečima, kad su se novinari Informera i Pinka pojavili na licu mesta, plan je propao.

- Zato su "inspektori" i bili onako šokirani, nisu očekivali da će iko od novinara biti tamo. Budući da je zavera raskrinkana, đilasovci i njihovi mediji nisu imali izbora nego da odustanu od svega. Na kraju, i Marinović je morao da prizna da nisu našli nikakve nepravilnosti u poslovanju vinoteke... - ističe naš izvor.

I zaista, dok je prethodnih dana uporno odbijao da se javi na naše pozive, poverenik Milan Marinović juče se branio izjavama na televizijama pod kontrolom Šolaka i Đilasa.

- Inspektori su otišli u redovan nadzor u tu vinoteku, oni nisu znali da je Danilo Vučić tamo zaposlen. Mi kada idemo u nadzor, jedino što možemo da proverimo jeste ko je upisan u APR kao zakonski zastupnik. Nadzor u vinoteci je najavljen nekoliko dana ranije i u najavi je naglašeno šta će biti cilj, a to je provera usklađenosti sa zaštitom podataka o ličnosti. Napravljen je zapisnik i, koliko sam informisan, nije utvrđena nikakva nepravilnost - rekao je Marinović za "Novu S", a ipak i dalje nije otkrio koje su to druge vinoteke i slične firme prethodno proveravane.

Komentarišući sve ove navode, medijski analitičar Ištvan Kaić kaže da se ne seća da je slične stvari radio prethodni poverenik Rodoljub Šabić.

Treba proveriti da li se jedna kvaziistraživačka organizacija žalila povereniku da ne može da sazna nešto o sinu predsednika, pa je onda usledila ta inspekcija

Ištvan Kaić, medijski analitičar

- Poverenik za informacije od javnog značaja brine se o tome kako vinoteka čuva podatke o mušterijama?! Smešno. Ono što je meni prvo palo na pamet i što treba proveriti jeste da li se jedna kvaziistraživačka organizacija žalila povereniku kako, recimo, ne može nešto da sazna o sinu predsednika, recimo, da proveri njegovo zaposlenje i koliko zarađuje, pa makar to bila privatna firma... Ali onda to nikako nije mogla da bude rutinska kontrola. Iskreno, znam samo za rutinske kontrole Poreske uprave, a iz ovlašćenja poverenika ne nazire se ova delatnost. Uostalom, šta oni mogu da vide u jednom takvom obilasku?! - pita se Kaić.

Foto: printscreen

OTAC I SIN Aleksandar i Danilo Vučić

Klasičan progon

Članica Glavnog odbora SNS Sandra Božić, na drugoj strani, kaže da sve ovo nesumnjivo jeste progon Danila Vučića.

- Danilo je postao glavna meta političkog kanibala Dragana Đilasa, koji svoje lične i političke frustracije uspesima Aleksandra Vučića iskaljuje na njegovom detetu. Hajka na Danila Vučića prešla je sve granice zdravog razuma. Đilasovi psi ga proganjaju na svakom koraku, čak i na poslu, ugrožavajući mu elementarnu privatnost. Apelujem na državne organe da ovaj progon mladog čoveka, čiji je jedini "greh" to što je sin predsednika Srbije, hitno zaustave! - naglašava Božićeva.

Moj ugao

MILOMIR MARIĆ, UREDNIK TV HEPI

Ovakvu kontrolu nikada nisam video ni na televiziji, ni u novinama u kojima sam radio. Sve ukazuje na to da neko prati i uhodi Danila Vučića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sombor

pre 2 godine

Ovo su jade jadne za 100evra bi i guzicu dali kamoli nesta drugu poslusnici Dragana Dilasa samo im nesta neide za rukum mnogo su naivni

Laki

pre 2 godine

Marinović odmah da podnese ostavku. Nije dostojan pozicije na kojoj je.

Jeka

pre 2 godine

Sramota kroz sta sve ovaj decko mora da prolazi...

Nina

pre 2 godine

Strasno je šta sve rade,zarad jeftinih politički poena!

cica Mrsoje

pre 2 godine

Taj Marinovic je drzavni sluzbenik i ako je na taj nacin - u sprezi sa tajkunskim olosima - prekoracio svoja ovlascena , ne vidim ni jedan razlog da zbog zloupotrebe polozaja ne bude smenjen.

Maslina

pre 2 godine

Ej pa ova inspektorka je clan demokrata i njihova pristalica, ima je na vise slika toliko o nepotizmu kod Sabica

Zoran

pre 2 godine

Pa da li je ovo realno?! Ovi napadi na predsenikovog sina su stvarno prešli svaku moguću granicu! I pored toga što su Đilasovci više puta raskrinkani i otkriveni u svojim namerama oni opet pokušavju sa nameštanjem lažnih afera.. Dokle više?!

Aleksa

pre 2 godine

Svasta pada opoziciji na pamet. Kako se izbori blize, sve vise i vise napadaju predsednika i njegovu porodicu. Time ne postizu nista, sem sto navlace prezir kod gradjana. Nece niko da glasa za ljude koji se sluze lazima i izmisljotinama.

MarinaJo03

pre 2 godine

Pa videlo se odmah ,da je bila namestaljka.Samo da opet napadnu decka i da mu kaooo opet nesto zalepe da radi lose.Uzas.Ostavite Danila,decko je skroz ok .

Saska

pre 2 godine

Opoziciji ništa nije sveto pa čak ni deca. Nije ih sramota da decu predsednika Vučića provlače kroz razne afere.. Opozicijo stidi se...

Mito

pre 2 godine

Ovog poverenika, pod hitno treba smeniti, jer se bavi politikom, a ne poslom za koji je izabran. Sramotaaaaaaa!

Igor

pre 2 godine

Znači Đilas i Danilo su u vezi. Mafija. Pu. Jadan Vučić.

surovi

pre 2 godine

Tražiti od gospodina za zaštitu podataka na osnovu kog zakona, ili pravilnika o radu njegove službe, je poslao inspektore u vinoteku, a od Inspektora koji su bili u inspekciji tražiti da dostave nalog na osnovu kojeg su izvršili inspekciju !!!! Nakon toga sprovesti istragu pa ako postoje elementi zloupotrebe službenog položaja SMENITI celu ekipu koja je učestvovala u ovoj "akciji" !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija