24.11.2021.

11:15

Foto: tanjug

Vesti

U đilasovskim medijima je svinjokolj važnija vest nego investicije od 5 milijardi evra!


On je prilikom obraćanja medijima rekao da je na ceremoniji početka izgrdanje brze pruge Beograd - Novi Sad propustio da kaže da će to koštati četiri milijarde i 160 miliona evra i biće završena za tri godine. Prema njegovim rečima, samo izgradnja pruge od 108 kilometara između Novog Sada i Subotice košta 160 miliona evra, dok pruga Beograd - Novi Sad košta više.

"Oko metroa svi smo saznali za poteste da su me psovali, vikali na dan kada kažemo da smo za narednih 8 god izdvojili 4,5 milijard evra. Kada saberete sa 160 miliona evra to je preko 5 milijardi evra u dve investicije", rekao je Vučić.

On je kazao i da, od kada se rodio, ljudi pričaju o metrou.

"Posle decenija, 53 godine snova od prve ideje za metro u Beogradu, neko je našao novac i znanje da to uradi. Međutim, ne samo u Ðilasovim već i u mejnstrim medijima mogao sam da vidim da su svinjokolji važnija vest nego investicije od 5 milijardi evra. Hoću narodu da kažem da to nikada nismo imali. Metro će biti jedan od najmodernijih u Evropi zahvaljujući kome će standard da poraste za 20 do 50 odsto", rekao je on.

Informer

Kako je pojasnio metro je značajan ne samo za Beograd već i za celu Srbiju jer će, kaže, to ulaganje povećati rast Srbije i doneti ljudima veće plate i penzije.

On je ocenio da samo jedna linija metroa mnogo znači stanovnicima Karaburme i istakao da će Savski trg biti čvorište za sve linije.

"Kada idete sa Banovog brda do Mirijeva kada je špic potrebno vam je 45 do 55 minuta, a sada će za to biti potrebno 12 do 15 minuta pri čemu ne ugrožavate ikoga. To će se dogoditi za šest godina", rekao je Vučić.

On je kazao i da će sve ostale linije metroa promeniti živote ljudi.OD 1. JANUARA ZA PRVO DETE 300.000 DINARA OD DRŽAVE! Svi u Srbiji će primati više od 4.000 evra za prvorođeno dete!

Govoreći o železničkoj infrastrukturi, on je podsetio da će u januaru 2022. godine biti završeni testovi linije Beograd - Novi Sad i da bi u februaru mogla da startuje komercijalna linija.

"Kažu cena od 1.000 dinara je visoka, ali ako se vozite luksuznim vozom stižete za pola sata, a ovako plaćate drumarinu, gorivo", rekao je Vučić i dodao da će sledeće godine početi proširenje puta Beograd - Novi Sad sa osam traka.

Vučić je istakao da se trenutno radi na izgradnji 10 auto-puteva i saobraćajnica, što se ne radi ni u jednoj zemlji u Evropi.

Objašnjava da se radi na Fruškogorskom korisoru, autoputu do Bijeljine, brzoj saobraćajnici uz Dunav, Moravskom koridoru, putu Niš - Pločnik koji je važan za Toplicu i Srbe na KIM.

Takođe radi se i o putevima koji će olakšati život građanima Čačka, ali i na zaobilaznicama oko Kragujevca, Mrčajevaca.

"Nadam se da ćemo do kraja godine potpisati ugovor za izgradnju puta Požega - Boljare preko Ivanjice. To je od ključnog značaja", rekao je Vučić.