28.12.2021.

21:42

Foto:

Vesti

GRENEL RIBAO KURTIJA ZBOG AMERIČKO-EVROPSKOG GASOVODA! Priština ranije odbila američki projekat - MOŽDA HOĆE DA IH SRBIJA I RUSIJA NAKAČE NA TURSKI TOK?

- Aljbin Kurti bi trebalo da izmeni svoju odluku o odbijanju američkog i evropskog gasovoda - napisao je na Tviteru Grenel.

On je dodao i da energetska kriza na KiM predstavlja ozbiljan problem.

Podsetimo, u oktobru je vlada lažne države obavestila Vašington da definitivno odbija investicioni projekat kojim bi Kosovo bilo povezano na gasovod.

ŠTA JE OVO, NAUČNICI U REBUSU! OTKUD JEZERO VODE U ATMOSFERI - KAKO JE TO NASTALO! Za sada se kreće se od Indijskog okeana ka Africi!

Bajdenova administracija je nešto ranije formalno dodelila bespovratna sredstva u iznosu od 200 miliona dolara za ovu investiciju. Gasovod je trebalo da ide ka Grčkoj, odakle bi se dopremao američki gas na Kosovo.

Projekt je bio u nadležnosti američke razvojne agencije "Milenijum Čelendž Korporejšn" pa je tim pre čudnija odluka Kurtija i ekipe da Amerima kažu "ne".

NEMAČKI EKSPERT JASAN, HRVATSKOJ SE NE SME DOZVOLITI DA DA KORISTI EVRO! ZAGREB U NEVOJI - nije dovoljno samo "srediti se za venčanje", pa...

Reakcija američke strane za sada nije bila drastična po Prištinu, ali poruka bivšeg izaslanika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela ukazuje da Vašington nije zaboravio da ga je Priština odbila.

Iz Prištine se u poslednje vreme sve više čuju zahtevi da se napravi dil sa Srbijom i Rusijim kako bi se lažna država prikačila na Turski tok.