03.01.2022.

21:20

Foto:

Vesti

VLADIKA GRIGORIJE PRIZIVA NOVE "OLUJE"! Njemu jedan pogrom nije dovoljan, otvoreno se stavlja u službu srbomrzaca!

Kao da jedna Oluja, ona hrvatska, koja je izazvala pogrom 250.000 Srba nije dovoljna, vladika Grigorije oseća da dolazi druga.

Naime, za đilasovski portal N1, vladika Grigorije komentarisao je proteste lažnih ekologa koji su danima maltretirali građane Srbije.

- Neko ko misli da to ima političku konotaciju, onda je to zaslepljenost politikom i ideologijom. Nemam nikakav strah, bavim se politikom u najdubljem smislu - da zaštitimo građane i grad - rekao je Grigorije.

Da se ponajmanje bavi duhovnim poslom, a ponajviše političkim je odavno svima jasno. Postavlja se pitanje samo, za koga Grigorije Durić radi.

On je komentarisao i sastanak sa osvedočenim srbomrscem, Violom fon Kramon.

Informer

- Taj razgovor je bio prijateljski. Rekla je da je prijatelj Albanaca, ali ako je neko prijatelj nekome, ne mora da znači da je nama neprijatelj. Iznenađen sam reakcijama bez ikakvog smislia, ali smo navikli od tabloida i od ljudi koji su počeli da razmišljaju tabloidnom pameću, može čovek svašta da čuje. Nisam se puno potresao, to sam radio u interesu sopstvenog naroda. Ne možemo da očekujemo da neko dođe i zastupa naš interes pre svog interesa. Moramo nekada da imamo i iznad interesa, a to je život. Razgovor sa njom je bio dragocen, međutim kad je videla kako sam napadnut, videla je kako sam ja iskreno zastupnik onoga o čemu govorim, normalizacije života na Balkanu - rekao je Grigorije za đilasovske medije.

Šiptarski mediji slave Grigorija i Violu: Nema više Srpske pravoslavne crkve!

Podsećamo, Viola fon Kramon se nakon sastanka sa vladikom Grigorijem pohvalila kako je Srpska crkva drugačija od ruske i kako je svaka eparhija nezavisna. SPC se odmah oglasila saopštenjem kako je to laž.