• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

23.11.2021

23:04

I GRIGORIJE U KAMPANJI PROTIV "RIO TINTA" A ne smeta mu rudnik litijuma u Nemačkoj!?

Insajder/Marko Đoković

Politika

I GRIGORIJE U KAMPANJI PROTIV "RIO TINTA" A ne smeta mu rudnik litijuma u Nemačkoj!?

Podeli vest

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije aktivno se uključio u đilasovsku kampanju protiv stranih investicija u Srbiji, pre svega kompanije 'Rio Tinto', koja istražuje nalazišta litijuma u okolini Loznice

 

Vladika Grigorije je saopštio da podržava navodne ekološke pokrete koji se bore protiv 'Rio Tinta'.

"Podržavam, kao hrišćanin, vašu borbu, jer verujem da nam je Bog podario svet i sve njegove lepote kako smo ih sačuvali, a ne da bismo ih uništavali i bezočno eksploatisali", napisao je Grigorije na Instagramu, i pritom, namerno ili slučajno, prenebregao činjenicu da bi ova investicija Srbiji godišnje donela najmanje 1,5 milijardi dolara, kao i posao za više od 5.000 ljudi.

Za koga radi?

Interesantno je, takođe, da isti vladika Grigorije ni jednom jedinom rečju nije reagovao kada je nemački medijski servis 'Dojče vele' nedavno objavio tekst pod naslovom: 'Litijum iz Nemačke: ekološki besprekoran i jeftin', a u kojem se doslovce navodi da Nemačka raspolaže najvećim rezervama litijuma u Evropi i da se sprema za 'kompletno ekološku eksploataciju"!?!
Komentarišući ove navode, verski analitičar Željko Injac kaže da vladika Grigorije brani nemačke interese.

Radi u interesu Nemaca

Ovo jeste odbrana nemačkih interesa koji se na 'Dojče vele' hvale kako je njihov litijum čistiji

Željko Injac, verski analitičar

- Ovo jeste odbrana nemačkih interesa, pošto se Nemci na 'Dojče vele' hvale kako je njihov litijum čistiji!?! Možemo sada očekivati poplavu izjava vladike Grigorija u vezi sa takozvanim prioritetima EU, a to su ljudska prava, ekologija, digitalizacija, ekonomska održivost... Kao predstavnik Crkve, Grigorije naravno ima pravo na svoje stavove, pa i političke, sve dok se oni ne kose sa doktrinom Crkve - ističe Injac.

Gorivo budućnosti

Na drugoj strani, Aleksandra Tomić, šefica Odbora za finansije i republički budžet, ocenjuje da je litijum gorivo budućnosti.

- Opozicija koja sada protestuje protiv 'Rio Tinta', dok je bila na vlasti, dovela je tu kompaniju da radi istraživanja. To nesumnjivo jeste strašno licemerje i najprljavija politika... Kako bilo, ali kada se završi istraživanje, građani će se na referendumu izjasniti da li žele investiciju budućnosti ili ne. Litijum je gorivo budućnosti za četvrtu industrijsku revoluciju i garancija ekonomskog razvoja Srbije i regiona u sledećih deset godina. Da li smo mi kao država spremni da učestvujemo u tom procesu, na kraju će odlučiti građani. Politikanstvo i licemerje dati u 'zelenom fundamentalizmu' neće pomoći onima koji misle da će dobiti koji procenat više na izborima. Građani najbolje znaju šta je u njihovom interesu - poručuje Tomićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Dali gospodin Grigorije, isto tako po hrišćanskim uverenjima, vozi maserati! To mu hrišćanstvo nalaže!? Licemer odvratni!

Jovana

pre 2 godine

Sramno je sto se Griforije mesa u ovakve teme. On bi trebalo da se bavi crkvom. Nije valjda i on presao na platu kod Djilasa?

Jelenica

pre 2 godine

Koga podrzava Gligorije sa ovakvim stavom? I od kada se on razume u ekologiju? Podrzava pokrete koje finansira "Multikom"??

Milica

pre 2 godine

Vladika izgleda "kaci" samo one koji mu "licno" smetaju? Cak iako su oni nesto dobro sto dolazi u Srbiju? To mi lici na Djilasovu politiku,a mislila sam da se svestenstvo ne bavi time!

Mila

pre 2 godine

I dok se mi pitamo ko uopste zeli Srbiji da ne napreduje, da se razvija? Iako je vise puta naglaseno da Rio Tinto nece ugroziti ekologiju. Ali, opozicionari resili da iskoriste ne bi li ponovo laznom zabrinutoscu dosli do nekog glasa vise..a onda se javi i Grigorije, da laznu pricu o Rio Tintu navodno "podrzi"??? On je ekolog?!?!

jovan

pre 2 godine

Grigoriju sve smeta sto je u Srbiji zato se i buni.Zasto ne podigne glas u Nemackoj ?Zato sto bi ga liferovali za 24h.

Dejan

pre 2 godine

Grigorije jasno pokazuje da radi sve protiv države.

Veki

pre 2 godine

Ne bi trebalo da se Grigorije kompromituje ovoliko. Ne razumem, odakle se sad on razume u strane investicije.

Darko

pre 2 godine

Vidim raspisali se u komentarima Vučićeve ljige. Neka Rio Tinto ide u Nemačku i neka kopa litijum. Ovde nam nisu potrebni ni oni ni Ling Long. Kad diktator padne ni vaše šugave novine neće postojati.

Dragan

pre 2 godine

Lepo baš, znači vladika Grigorije brani nemačke interese. Pa neka onda pređe u katoličjku crkvu da nas ne bruka više.

Gaga

pre 2 godine

Kad taman pomisliš da se opametio, kad ono Grigorije ponovo šizi.

Lena

pre 2 godine

A šta kaže SPC na izjave ovog očigledno pre katoličkog nego pravoslavnog popa.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija