30.03.2022.

17:23

Foto: Printscreen

Vesti

DANAS NAPADAJU I JOKIĆA I MICIĆA... Vučić očitao bukvicu hejterima sa mitinga u Nišu: Je l' vam to kampanja?! Građani hoće dela! (Video/Foto)

17.22 - Vučić se obraća građanima koji uzvikuju "Pobeda" i "Aco, Srbine"

- Mnogo vam hvala na ovom, pomalo neverovatnom dočeku. Veliko hvala za sve ono što smo uradili i što ste uradili u prethodnim godinama. Rekao sam, bez juga nema ni Srbije. Otvorili smo sedam, osam fabrika u Nišu, otvorićemo i devetu. Uložićemo 80 miliona evra u ovaj kraj da nikada više niko ne kaže da je nezaposlenost problem. Mi smo u nedelju imali 12.150 putnika u brzom vozu Beograd - Novi Sad, želimo da imamo više od 20.000. Već u junu počinje izgradnja brze pruge ka Nišu, prva deonica je Stalać-Đunis i Niš će dobiti brzu prugu. To je samo početak, izgradićemo i da imate i prugu i do Sofije i Istanbula, a Niš će biti čvorište. Na tome nećemo stati. U industrijsku zonu Sever i Sever 2 uložićemo još više jer ovim nismo zadovoljni. Čairska lepotica počinje da se gradi već u maju. Hoćemo da naša deca imaju najbolje stadione u Evropi, da na njima mogu da igraju i pokažu najbolje rezultate. Dana nam je prva na listi "Zajedno možemo sve". To je žena koja je brinula o tuđem zdravlju, koja je bila na braniku otadžbine. Danas napadaju i Nikolu Jokića i Vasu Micića. Ja ih pitam: "Pa jel vam to kampanja?" Građani su siti negativne kampanje, oni hoće dela, oni hoće one koji rade. Čitam napadaju nam aktiviste. Psuju i pokazuju srednji prst. Moj odgovor je: Nemojte da nam psujete majku, uradite nešto. Dajte bar nešto da vidimo da ste uradili. Naš odgovor će biti 3. aprila. 

Poštujemo NATO, ali ne možemo da im zaboravimo žrtve. Da kažem ovim muškarcima, znam da žene to ne zanima. Čekam da prođu ovi izbori pa ću da vam pokažem nešto novo čime raspolažemo u naoružanju. Nećemo nikoga da napadamo, samo da čuvamo mir i da ne damo nikome da nas napadne.

Hvala penzionerima koji su sve izdržali i shvatili da rak koji je zahvatio našu ekonomiju ne može da se izleči aspirinom i andolom već teškim merama. Hvala i obećavam pre kraja mandata prosečna penzija biće 500 evra.

Ja sam u Nišu proveo više vremena nego svi predsednici zajedno od 1945. godine na ovamo. Dao sam sve od sebe da Niš krene napred. Izvinite ako nisam ispunio očekivanja. Hvala što ste me ovako dočekali. Obećavam vam da ćemo još mnogo toga zajedno da uradimo za Niš i za jug Srbije. Molim vas da zajednički pokažemo da oni koji ne napadaju nikoga i koji govore o svom programu i planu ne moraju da budu kažnjeni, a da nagradimo sve ljude koji su radili. Hvala Dani, Jeleni, Stojanu, Lazi, hvala dragi aktivisti. Pamtiću ovaj doček dok sam živ. 

Hajde da ih pobedimo zajedno i to ubedljivije nego ikada! Živela naša Srbija!

Informer

17.15 - Okupljenima se obratila doktorka, molekularni biolog Jelena Begović

- Meni je važno šta je urađeno za moju decu. Ja tako gledam. Dela govore. Pogledajte koliko je izgrađeno puteva i pruga. Pogledajte kako su povezani Beograd i Novi Sad. Mladi izlaze iz Beograda u Novi Sad i obrnuto. Sada imamo brzu prugu. Ja želim Nišu da tako bude povezan sa Beogradom i Novim Sadom. Bolji život, to je ono što sve nas interesuje. Obraćam se svim mladima prisutnima. Morate da se obrazujete jer samo tako vi birate šta ćete i gde ćete da radite. Naučno-tehnološki park izgrađen u Nišu je garant da nećete otići iz Srbije. To je dokaz da država ulaže u obrazovanje. Zato trećeg aprila glasajte za predsednika Vučića i Srpsku naprednu stranku jer samo tako brinete za svoju budućnost.

17.10 - Stigao predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić

Vučić je ušao u halu usred govora Danice Grujičić, a onda je zavladala neviđena atmosfera. Ovacije i aplauz prekinule su njen govor, a građani su ga oduševljeno pozdravljali.

17.05 - Obraćanje prve na listi dr Danice Grujičić

- Konačno da Niš bude u nečemu prvi, a ne samo kada treba da se gine. Moram priznati da sam bila pomalo ljubomorna onda kada je Niš dobio novi Klinički centar, a evo već sledeće nedelje ću dežurati u novom KC u Beogradu. Pokazali smo da bolnica ne mora da se gradi godinama, već to može za samo nekoliko meseci. Izgradili smo tri kovid bolnice, završava se Tiršova 2, a dobili smo i obećanje da će biti izgrađen i novi Onkološki centar i da niko više neće morati da ide u inostranstvo da se leči.

17.00 -  Miting je počeo uz himnu "Bože pravde"

16.50 - Trubači su uveličali ovaj veseli skup

16.40 - Više hiljada građana okupilo se da podrži naprednjake, željno iščekujući govor predsednika.

Informer

Informer