12.04.2022.

10:38

Foto: printscreen

Vesti

SNS je ubedljivi pobednik izbora u Beogradu! Sva dreka da je bilo izbornih nepravilnosti pada u vodu!

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa Draganom Đilasom, predsednikom SSP, a povodom zahteva predsednika SSP za ponavljanjem izbora.

Vučićević je istakao da Đilas u tom razgovoru nije izneo nijedan argument kojim bi objasnio i opravdao svoj zahtev.

- Nije doneo nijedan dokaz da je bilo nekih većih nepravilnosti – rekao je Vučićević.

Kako kaže, svi znamo da su u pravu ljudi iz SNS kada kažu da imaju većinu u Beogradu.

- Mi u Srbiji kratko pamtimo, 2008. godine Đilas je napravio gradsku vlast sa SPS, koji je imao prethodno potpisan sporazum sa Vučićem koji je tada bio u SNS. SPS se preko noći dogovorio i napravio vladu sa đilasovcima i Tadićem. Niko tada nije pominjao legitimitet i legalnost – rekao je Vučićević.

Kako kaže, on sada ističe da vlast mora da bude legitimna, i dodaje da je to Đilas uradio na vrlo lukav način.

- On zna koliko je Vučić osetljiv na to pitanje, na pitanje legitimiteta. On onda mora da razmisli da li će biti nekih novih izbora u gradu ili neće biti. Kako god da odluči, ja sam siguran da će se i na tim izborima desiti ogromna pobeda SNS – rekao je Vučićević.

Informer

On ističe da je SNS ubedljivi pobednik izbora u Beogradu.

- Sada kada neko ubedljivo pobedi na izborima, od 110 mandata, SNS sam ima 48. Kako to nije pobeda? Njihova sva dreka da je bilo izbornih nepravilnosti pada u vodu – rekao je Vučićević.

Kako kaže, GIK je podneto više prigovora, ali se iz aviona vidi da su formalni, bez ikakvog argumenta i bez ikakvih činjenice.

- Sve je bilo u redu i nema nikakvih izbornih nepravilnosti. Neki su tražili provere lista i džakova, i sve je dozvoljeno. Sve je bilo demokratski. Ne znam šta će predsednik da odluči, ali verujem da će to biti najbolja odluka za sve – rekao je Vučićević.

Kako kaže, u ovom trenutku nam je preko potrebno državno jedinstvo, dodaje da se susrećemo sa jakim spoljnim pritiscima.