05.05.2022.

10:15

Foto:

Vesti

Potez Tadića i Jeremića ostavio dalekosežne posledice! Pitanje koje su postavili MSP pre 11 godina PRAVI OGROMAN PROBLEM SRBIJI!

 

Međunarodni sud pravde u Hagu je u savetodavnom mišljenju rekao da Deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine nije prekršeno međunarodno pravo.

- Deklaracija od 17. februara 2008. nije prekršila opšte međunarodno pravo - rekao je predsednik suda Hisaši Ovada iz Japana.

Ovada je rekao da je odluka donešena odlukom sudija 10:4. On je takođe rekao da međunarodno pravo ne sadrži "zabrane proglašavanja nezavisnosti" kao i "da je nadležan da da savetodavno mišljenje po zahtevu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija."

Zahvaljujući Vuku Jeremiću, Borisu Tadiću i njihovoj bezrazložnoj inicijativi, doneto je ovo mišljenje, pogubno po srpski narod i dan danas. 

Upravo se na to mišljenje MSP, za koje su odgovorni Jeremić i Tadić, pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin smatrajući da, ako može Kosovo da bude nezavisno, mogu i LNR i DNR. 

Izjava Vladimira Putina kojom poredi nezavisnost Kosova sa Luganskom i Donjeckom Narodnom Republikom naišla je na oduševljenje u prištinskim i hrvatskim medijima jer je ruski lider time, praktično, dao legalnost kosovskoj nezavisnosti.