• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2022

22:13

DA SE NE ZABORAVI KO JE UPUTIO PITANJE MSP NA ČIJE MIŠLJENJE SE PUTIN DANAS POZVAO! Jeremić otvorio vrata kosovskoj nezavisnosti!

Beta

Politika

DA SE NE ZABORAVI KO JE UPUTIO PITANJE MSP NA ČIJE MIŠLJENJE SE PUTIN DANAS POZVAO! Jeremić otvorio vrata kosovskoj nezavisnosti!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin današnjom izjavom o Kosovu pozvao se na mišljenje MSP. Na mišljenje koga ne bi bilo da nije bilo Vuka Jeremića

Izjava Vladimira Putina kojom poredi nezavisnost Kosova sa Luganskom i Donjeckom Narodnom Republikom naišla je na oduševljenje u prištinskim i hrvatskim medijima jer je ruski lider time, praktično, dao legalnost kosovskoj nezavisnosti. Putin se, u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešom, pozvao na mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu o Kosovu. Za to mišljenje najzaslužniji je nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Podsećamo, Jeremić je Međunarodnom sudu pravde uputio pitanje o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine i zahvaljujući tom odgovoru otvorena su vrata za kosovsku nezavisnost.

Međunarodni sud pravde u Hagu je u savetodavnom mišljenju rekao da Deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine nije prekršeno međunarodno pravo.

- Deklaracija od 17. februara 2008. nije prekršila opšte međunarodno pravo - rekao je predsednik suda Hisaši Ovada iz Japana.

Ovada je rekao da je odluka donešena odlukom sudija 10:4. On je takođe rekao da međunarodno pravo ne sadrži "zabrane proglašavanja nezavisnosti" kao i "da je nadležan da da savetodavno mišljenje po zahtevu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija."

Zahvaljujući Vuku Jeremiću i njegovoj inicijativi, doneto je ovo mišljenje, pogubno po srpski narod. Putin se upravo na to mišljenje pozvao smatrajući da, ako može Kosovo, mogu i LNR i DNR. 

Zahvaljujući svemu tome, prištinski i hrvatski mediji danas slave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djurdja

pre 2 godine

Sada ce lazna drzava i njeni mentori da priznaju nezavisnost LNR i DNR i aneksiju Krima. Ili mozda limburga meseca.

Ljubiša

pre 2 godine

Toliko o našim ruskim prijateljuma i braći.

Dare

pre 2 godine

Pa ..... Putin je Citirao- sta su Sudije pod pritiskom preneli... zato je ON i rekao- kad ste Vi tako odlucili( a niste imali pravo).... Mogu i ja sad::.... to je to....A ne da je ON priznao Kosovo...Auuuuuu bre- sta uradi Korona Vama

Pera

pre 2 godine

Broz tito je od službi bezbednosti napravio svoje privatne bande a njega jevreina iz mađarske nasleđuje jevrein iz mađarske tito2 soros koi je vlast preuzeo još za brozovog života nastavio uništavanje srba po granicama iz jajca kad je broz isekao etnički prostor srba na republike! Kim po titovom planu treba otcepiti a da bi se to priznalo na međunarodnom nivou soros tito2 osmislio je neodređeno pitanje sudu preko jevrejke sonja liht dostavio ga jeremić i tadić čiji je otac akademik bio titov špijun nosada pa je sud doneo opet neodređeno presudu koju zapadnjaci tumače onako kako žele! Soros tito2 preko službi bezbednosti striktno vladaju srbijom!

Ljubiša

pre 2 godine

Toliko o "bratu Putinu" i "bratskoj Rusiji".

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija